Rosťa Novák nemá za sebou lehký rok. Velké pracovní vypětí se podepsalo na jeho zdravotním stavu, kdy jeho tělo zkolabovalo a do toho přišla pandemie, která ochromila jeho soubor Cirk La Putyka. 

A do toho přišla smrt milovaného strýce Matěje Kopeckého. „Sbohem Strejdo! Tohle období je těžší a těžší... Budeš chybět! Strašně moc!" napsal na sociální síť a přidal parte. Pokračovatel slavného loutkářského rodu Kopeckých zemřel ve věku 66 let. Poslední rozloučení již proběhlo v kruhu rodinném. 

Kdo byl Matěj Kopecký? 

Patřil k sedmé generaci tohoto rodu. Jako elév působil v Divadle Drak, kde se profesně setkal i se svým otcem, rovněž Matějem. Vystudoval herectví na loutkářské katedře DAMU. Tam později také učil. Po skončení studia nastoupil krátce do angažmá v Divadle Spejbl a Hurvínek. Byl dlouholetým členem souboru Naivního divadla v Liberci (1975‒1988), kde ztvárnil desítky rolí (např. v inscenacích Turandot ukrutnice, Potkal klauna potkal klaun, Čert, Káča a beránkové, Posvícení v Hudlicích…) a získal několik cen za herectví. 

Po revoluci založil rodinné Divadlo Matěje Kopeckého Praha. Spolu s manželkou Mirkou cestoval a hrál pohádky pro děti po celé republice. Jeho dva synové Matěj a Jakub v rodinné tradici pokračují. Matěj působí jako loutkoherec v Divadle Spejbla a Hurvínka, Jakub je scénografem.

VIDEO: Smrt herce z Ordinace Jiřího Laštovky (†39): Přátelé hovoří o sebevraždě!

Fotogalerie
11 fotografií