22. června 2020 • 12:30

Dej si lajnu! Mladý hokejista popsal brutální rituál, sám teď řeší závislost

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V reakci na děsivá obvinění z šikany a sexuálního násilí při nováčkovských rituálech v kanadských hokejových juniorských soutěžích zveřejnil svou zpověď Eric Guest, který v roce 2016 začal hrát za Kitchener v OHL. Teď je mu 20 let, elitní juniorskou soutěž rok nehraje. Má psychické problémy a řeší problémy se závislostí na návykových látkách.



U něj šla akce na nováčkovské párty hodně za hranu. „Nutili mě nejdřív pít alkohol, ale s tím jsem zase takový problém neměl,“ přiznává. Kolikrát se všechno děje do fáze, než se mladý hráč pozvrací, pak mu starší dají pokoj. Tady se šlo ještě dál.

Jeden ze starších hráčů, který byl už tou dobou draftován do NHL, zavelel, ať se dotáhnou ti dva mladí do koupelny. Tam se s nimi zavřel a dostali před sebe připravený kokain. „Řekl nám, že nemáme povolení opustit tuhle koupelnu, dokud si drogu nevezmeme,“ přibližuje Guest. Proč neřekl ne? „Když jste nejmladší, tak prostě nemáte sílu vzdorovat, posloucháte. Starší kluci mají moc, oni tam v tu chvíli velí.“

Podle něj trenéři netušili, co se děje. Prý ani nemělo cenu za nimi chodit. „Ne, tyhle věci nevědí. Ale prostě se v kabině dějí.“ V té době trénovali Kitchener dva bývalí hráči z NHL Matthew Barnaby a Jay McKee.

Druhý z nich byl v povídání s The Hockey News hodně zaskočený: „Je hodně těžké slyšet taková slova, o to víc, když Eric říká, že nešlo s trenéry mluvit. Snažili jsme se tam nastavit prostředí, aby za námi každý mohl přijít a řešit jakýkoliv problém. Mysleli jsme si, že je všechno v pohodě.“

Nebylo. Guestova slova nyní řeší policie i zástupci OHL. „Erica jsme hned kontaktovali, abychom získali detaily a mohlo začít vyšetřování. Mluvili jsme s ním, máme lepší představu, co všechno se dělo,“ uvedlo vedení ligy.

Nic takového jsem nezažil, říká Nečas o Stloukalově výbuchu. Co Frolík?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2