Zde může být vaše reklama.

Zaberou konečně doma? Sigma může proti Teplicím potvrdit záchranu

Sigma může proti Teplicím potvrdit záchranu

foto: Petr Pelíšek

22. 06. 2020 - 15:00

Poprvé budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc domácí zápas ve skupině o záchranu ve FORTUNA:LIZE. Vstoupili do ní sobotní prohrou v Příbrami. Nyní je na Andrově stadionu čeká duel proti Teplicím, ve které můžou definitivně potvrdit ligovou příslušnost i pro nový soutěžní ročník. Výkop je v 17.30:

Hanáci ještě nemají jistou záchranu. K té potřebují v úterý doma porazit Teplice, případně si počkat na výsledek duelu Karviná vs. Opava. Ve hře je totiž ještě 12 bodů a na Karvinou, která je třetí od konce a na místě, co značí účast v baráži, má Sigma deset bodů plus.

Teplice ovšem mají v posledním období jinou formu, než trápící se Sigma. Ve dvou zápasech v řadě dokázaly nastřílet čtyři branky. Naopak Olomoučtí naposledy prohráli ostudně v sobotu v Příbrami. „Nepředvedli jsme dobrý výkon. Z naší strany to bylo pomalé, chyběly nám síly. Příbram nás předčila v nasazení, v soubojích, v rychlosti – to nám chybělo. První gól jsme si dali sami, kdy jsme špatnou přihrávkou přes celé hřiště nabídli soupeři brejk. Pak tři naši hráči stojí u jednoho protivníka a uděláme faul. Z toho jsme byli zklamaní. Po poločase jsme zápas chtěli otočit a přešli jsme na tři obránce. Příliš šancí ale z naší strany nebylo, protože jsme byli pomalí, vše jsme hráli dozadu, chyběla nám kombinace a hra jeden na jednoho v křídelních prostorech, nedostali jsme se vůbec do zakončení. My se teď musíme nachystat na úterý na utkání s Teplicemi,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Jeho tým doma nevyhrál už pět soutěžních zápasů v řadě, čtyři v lize a jeden v poháru.

V olomoucké sestavě budou scházet záložníci Tomáš Zlatohlávek a Václav Pilař, nejistý je start útočníka Martina Nešpora, který po dlouhé pauze ovšem už hraje přípravná utkání za třetiligové béčko. Hrát nebude záložník Radime Breite, který je v trestu za osm žlutých karet a musí ještě jeden zápas vynechat.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Teplice se hraje v úterý 23. června od 17.30.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Breite, Falta– Chytil, Juliš. Trenér Radoslav Látal.
FK Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Kučera - Hyčka, Žitný, Trubač , Moulis - J. Mareš, Řezníček. Trenér Stanislav Hejkal.

Další články