Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Starobrno představuje craftová piva. A posílá tipy na světová místa v Česku

PR článek

Populární česká přírodní místa a památky letos v létě očekávají pořádný nával turistů. Chystáte se také na dovolenou po Česku a současně vás láká představa zažít něco světového a přitom se podívat někam, kde už jste nebyli třikrát? Nemusíte do cizokrajných dálek, abyste objevili něco nového. Máme pro vás tipy, jak můžete navštívit světová místa, aniž vytáhnete paty za hranice.

Letní dovolená v Česku je stále více skloňovaným tématem. Cesta kolem světa za pár dní, světová místa pár hodin od domu – to jsou titulky, které momentálně zaplňují média. Jasně, všichni najednou mluví o tom, že máme v Česku i Švýcarsko. Ale slyšeli jste někdy o jihočeském Stonehenge nebo šumavském Everestu? Víte, kde leží moravská Amazonie a česká Sahara? Další tipy na světová místa v Česku také najdete na craft.starobrno.cz.

Americký Pale Ale nebo belgický speciál

Stejně tak si lze užít exotiku přímo z domova. Například s řemeslnými pivy inspirovanými světovými styly. Tak se můžete s přáteli na zahradě přenést třeba do Ameriky s příjemně hořkým American Pale Ale, nebo si zaskočit do Belgie se speciálem ochuceným višňovou šťávou.

Autorem recepturv všech tří řemeslných piv je vrchní sládek Jiří Brňovják: „Jedná se o nové receptury připravované pomocí tradičních technologií z těch nejlepších surovin. Při výrobě používáme i zahraniční suroviny, aromatické chmele, které jsou chuťově zajímavé a nejsou běžnou součástí ležáků prodávaných v Česku,“ uvedl Jiří Brňovják, pro něhož je Starobrno domovským pivovarem už 20 let.

Starobrno IPL (India Pale Lager) 500 ml – 21,90 Kč

Spodně kvašené pivo, které kombinuje dobrou pitelnost ležáku (obsah alkoholu 5 % obj.) a výraznější hořkost aromatických chmelů. Ty se používají během studeného chmelení a dávají pivu lehce citrusovo-kořenitou chuť. 

Starobrno APA (American Pale Ale) 500 ml – 21,90 Kč

Svrchně kvašené nefiltrované pivo s vyšší hořkostí a kořenitě-chmelovou chutí, kterou dodávají hořké americké chmele. Aroma je chmelové až borovicové a obsah alkoholu 5 % obj., což zaručuje jeho výbornou pitelnost. 

Starobrno RED (ochucené višňové pivo) 500 ml – 21,90 Kč

Kombinace piva s višňovou šťávou překvapí vyváženou chutí, jemnou hořkostí a příjemným osvěžením. Jde o lehčí pivo, protože má 3,6 % alkoholu obj. Při jeho výrobě se kladl důraz na vyváženost sladké, hořké a kyselé chuti tak, aby vzniklo vyrovnané a pitelné pivo.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky starobrno, pivo, craft, ipl, apa, red, Česko, alkohol, léto, Mount Everest, Sahara, Stonehenge, Amazonie, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starobrno představuje craftová piva. A posílá tipy na světová místa v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.