Gamebooky zažívají renesanci a zdaleka nepatří jen do žánru fantasy! Ale romantický gamebook tu ještě nebyl…

Dámská volenka je určená všem fanynkám romantických příběhů. Mohou si tu určit samy, jaký vývoj bude hrdinka historické romance z dob regentství mít. A zažijí přitom velkou legraci, protože autorky mají žánr v malíčku a žádné klišé před nimi není v bezpečí.

Představte si, že jste chudá dívka pod patronátem bohaté přítelkyně, a zároveň společnice protivné báby. Na plese máte různé možnosti – chcete se seznámit se zatrpklým Benedictem, který představuje archetyp pana Darcyho? Nebo je vám milejší urostlý Skot, který jako by vypadl ze stránek Diany Gabalkon a její Cizinky? Anebo do třetice je tu ještě volba skandálního a děsivého hraběte, zachmuřeného jako Heatcliff nebo pan Rochester? Máte tu tři vtipné a jiskřivé příběhy, které se budou proplétat podle vašich představ. (A mohou být v cudné verzi, nebo i v té necudné.) A jen co vyzkoušíte jeden, můžete zkusit prožít ples znovu, tentokrát vedené odlišným rozhodnutím. (Ve stylu: Jestli chceš vědět, co má Skot pod kiltem, přejdi na stranu 256…)

Je jen na vás a vašich rozhodnutích, jak moc si vaše hrdinka užije dobrodružství, pátrání, nebo milostné hrátky – a s kým. Dokonce je tu i odbočka, kdy hrdinka pustí všechny tři chrabré hrdiny k vodě a odjede se svou patronkou do Egypta (jen je trochu oříšek najít to konkrétní rozcestí). Takže vlastně čtyři možné příběhy s různými variacemi. Může se vám tudíž stát, že když se o knize budete bavit s kamarádkou, zjistíte, že její verze dopadla úplně jinak než ta vaše, i když jste si vybrali stejného hrdinu…

Originál: My Lady´s Choosing, překlad: Zuzana Košařová, vydal: Dobrovský, 2020, 352 stran

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: