Na Výstavišti Holešovice startuje série letních koncertů Lucerna Music Bar Open Air

Lucerna Music Bar Open Air

V přírodním areálu na Výstavišti v pražských Holešovicích od úterý 23. června startuje série koncertů Lucerna Music Bar Open Air, kterou zahájí kapela J.A.R. V dalších dnech se představí Ben Cristovao, Mig 21, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Monkey Business nebo Ty Nikdy Label.

Kvůli pandemii koronaviru musela většina pořadatelů přesunout nebo úplně zrušit letní hudební festivaly. Pražský klub Lucerna Music Bar ale přišel s nápadem, jak posluchačům navodit festivalovou atmosféru. Namísto hraní v klubech budou hudebníci vystupovat v prostorách lesoparkové části Výstaviště Holešovice za Křižíkovými pavilony. Koncerty známých českých a slovenských interpretů se uskuteční v termínu od 23. června do 28. srpna.

Návrat ke kořenům klubu

„Pokusíme se o takový minifestival s krásným velkým pódiem a předpokládám, že s hezkým počasím a atmosférou, která by mohla být klubová i festivalová,“ řekl majitel pořádajícího klubu Lucerna Music Bar Michal Filip. Ten také dodal, že vzhledem k současné pandemické situaci není možná účast zahraničních kapel. Považuje tak akci za jakýsi návrat ke kořenům klubu.

Akci Lucerna Music Bar Open Air zahájí kapela J.A.R., která odehraje hned tři koncerty po sobě. Podle jednoho z frontmanů skupiny Oty Klempíře se mají návštěvníci na co těšit. „Budou to velmi speciální a dlouhé koncerty. Chceme hrát minimálně dvě hodiny s plným nasazením,“ sdělil pro CNN Prima NEWS Klempíř.

Nejsou to ale jen fanoušci, kteří se nemohou hudební produkce po dlouhé odmlce dočkat. „Hrozně se těšíme. Dlouho jsme nehráli, a jsme tak odhodláni odehrát všechny tři koncerty na maximum,“ dodal hudebník.

Na Lucerna Music Bar Open Air vystoupí také skupiny Mig 21, Monkey Business, Horkýže Slíže či BSP a mnoho dalších.

Maximálně tisíc návštěvníků

Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla musí být ale přizpůsobena aktuálně platným opatřením proti šíření koronaviru, která stanovilo ministerstvo zdravotnictví. Koncertů pod širým nebem se bude moci zúčastnit maximálně 1 000 lidí.

Stimulem ke vzniku projektu pod širým nebem byla omezení související se šířením nového typu koronaviru. „Situace nás donutila přemýšlet. Další čtvrtrok s nulovými příjmy pro nás byl nemyslitelný, už jenom s ohledem na desítky našich zaměstnanců. Takže vyrazit po sérii e-koncertů, které se konaly v průběhu května, ven byl logický krok,“ uvedl Filip.

Tagy:
koncert hudební skupina Tomáš Klus Holešovice lucerna music bar koncerty Open Air J.A.R. Mig 21 BSP Monkey Business Výstaviště Holešovice Horkýže Slíže Ben Cristovao Lucerna Music Bar