Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jorkšíři se mačkali v klecích: Bestii (68) ze Zlatých hor hrozí až pět let natvrdo

Autor: ČTK - 
23. června 2020
13:55

Z týrání zvířat a neoprávněného podnikání obvinili kriminalisté ženu (68) ze Zlatých Hor na Jesenicku, v jejímž domě loni objevili téměř 40 psů ve zbídačeném stavu a v nevyhovujících podmínkách. Včetně jorkšírů, kteří se mačkali v klecích. Žena se psy obchodovala. V případě odsouzení jí hrozí až pětileté vězení, sdělila v úterý ČTK jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Kvůli snížení nákladů na chov psů a maximalizaci zisku držela a rozmnožovala psy ve zcela nevyhovujících životních a hygienických podmínkách,bez řádné péče a veterinárního ošetření. Štěňata i dospělé psy pak prodávala přes internet,“ uvedla mluvčí. Podle ní se obviněná uvedeného jednání dopouštěla, ačkoli v předešlých letech byla za to opakovaně potrestána.

Policisté ve spolupráci s pracovníky Státní veterinární správy v domě chovatelky zasahovali loni v říjnu. Starosta Zlatých Hor Milan Rác tehdy ČTK řekl, že problémy s chovatelkou psů byly dlouhodobé. „Zápach, ale i hluk obtěžoval několik let sousedy. Jsem rád, že se to podařilo vyřešit, uvedl tehdy starosta. Podle něj se mluvilo o tom, že chovatelka tam jednu dobu měla až 70 psů.

Za více zvířat přísnější trest

Policisté zajištěné psy předali spolku zabývajícímu se ochranou týraných zvířat, odkud putovali k novým majitelům.

Za týrání zvířat je trestní sazba až pět let. Trest se odvíjí od toho, zda jsou zvířata týrána trýznivě či zda pachatel způsobí týranému zvířeti takovým činem smrt nebo trvalé následky na zdraví. Vyšší trest v rozmezí jednoho až pěti let je v případě, že čin spáchá na větším počtu zvířat.

starymlok ( 11. července 2020 21:13 )

Ludvo,ty kret-éne,tebe máma pustila na zem hlavičkou.A takových zmr-dů je ve společnosti čím dál víc.Proto tolik informací o tríznění zvířat.Co ludva ,to úchyl a hova-do

majojo ( 24. června 2020 18:56 )

Takže teď tu vystupuješ jako napravený množitel?

nemocna ( 24. června 2020 02:02 )

Tyrani, množitelé a šmelináři zvířat všechny vás postřílet a měli by zvířata klid, také chtějí žít svým životem a mít se dobře mají na to právo zvířata tady byla dříve než my lidé a nemáme právo vše využívat pro své potěšení, zisk, žrádlo nebo na práci či týrání, zvířata se mají chránit a pomáhat jim kdo to nedělá at zhyne, doufám že ta baba dostane nejméně těch pět let vězení a nejlépe at ve vězení uhyne a zažije jak bylo pejskům

ludva prevratil ( 23. června 2020 15:29 )

...a pokud Guláš ? Tak jedině z Čokla--- la la Rychlé...Levné... Kvalitní Co z toho, že v okolních Vsích jste neslyšeli štěkat psa....?

ludva prevratil ( 23. června 2020 15:22 )

Jo a obejít tzv. KLUBOVÁ STANOVISKA lze, pokud bude mít PAPÍROVÁ Fenka rozložen svůj vrh tak že přesáhne 12. měsíců tzn. že ji majitel NAKRYJE 2X v roce s tím, že přesáhne kalendářní Rok je z obliga a je jedno jestli ji nakryje PES a nebo INSEMINACÍ VETERINÁŘ na Klinice nebo u Vás doma .... samozřejmě za Úhradu . Takže se loučím Rafaním HAF a až budu chtít čokla - vezmu si ho z Útulku protože na závěr ho SEŽEREM tak jako v Daskabátech a vyhlášené specialitce kde stávaly Autobusy a na stůl se čekalo hodiny.... Menu dne a týdne - byl totiž VYHLÁŠENÝ GULÁŠek hádejte z čeho ?

Zobrazit celou diskusi