Problémy s alkoholem a deprese. Nyní Kirk slaví

PGA TOUR
Problémy s alkoholem a deprese. Nyní Kirk slaví

Bojoval s depresemi a měl potíže s alkoholem. Chris Kirk ale vše dokázal vyřešit a třináct měsíců od té chvíle triumfoval na Korn Ferry Tour. 


Chris Kirk má na svém kontě čtyři tituly z PGA Tour. Ten poslední ale přišel před pěti lety, od té doby na jakýkoliv úspěch čekal. Před třinácti měsíci přišlo nečekané rozhodnutí, Kirk si chtěl od golfu odpočinout.

Důvodem byly problémy s alkoholem a také deprese. "Myslel jsem si, že to zvládnu. Ale po několika recidivách mi došlo, že sám to nezvládnu," přiznával po svém návratu.

Kirk stále vlastní kartu na PGA Tour a pro turnaj RBC Heritage byl prvním náhradníkem. Na svou příležitost ale čekal marně, žádný hráč se totiž neodhlásil.

Kirk tak zamířil na Korn Ferry Tour a po pěti letech se dočkal triumfu! Po třech kolech The King & Bear Classic to na úspěch nevypadalo. V čele byl jeho krajan Vince India, který měl na to atakovat hranici třiceti úderů pod par. Ve finále ale selhal, nezahrál jediné birdie a propadl se až na dělené šesté místo.

Pro titul si tak došel Kirk, play-off odvolal přesným puttem do birdie na poslední jamce. "Je skvělé vrátit se do vítězného kroužku. Už to chvíli trvalo. Doufám, že si díky tomu přenesu určitou dynamiku i do dalších turnajů a zbytku sezóny," doplnil Kirk.