Hlavní obsah

Dva věžové domy v Kamýku nevzniknou, magistrát zastavil řízení

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dva věžové domy v Praze 12 Kamýku nebudou postaveny, pražský magistrát zastavil řízení o stavbě.

Článek

„Projekt nevyhovuje požadavkům na výstavbu v daném území,“ oznámila mluvčí Prahy 12 Olga Novotná. Proti výstavbě, kterou plánovala společnost Trigema, se postavila radnice i místní obyvatelé. Na jejich stranu se v uplynulých měsících postavilo i Ministerstvo pro místní rozvoj, které rozhodlo, že je záměr v rozporu s územním plánem.

„Projekt bytového domu Dvou věží nedostal územní rozhodnutí, protože překračuje svou velikostí požadavky na výstavbu ve stabilizovaném území. To potvrdilo i Ministerstvo pro místní rozvoj, které rozhodlo, že projekt není v souladu s územním plánem,“ uvedla místostarostka Eva Tylová (Zelení).

Projekt Dvě věže zahrnoval dva bytové domy s 18 a 14 patry. Stát měly ve Vosátkově ulici na sídlišti Kamýk místo nízkopodlažního obchodního centra domy. Proti stavbě se postavili obyvatelé i radnice, podle nichž by byla stavba předimenzovaná, zhoršila by podmínky osvětlení v okolních bytech a zvýšilo by množství aut a zhoršilo parkování. Kvůli budově se měly rovněž kácet vzrostlé stromy.

Reklama

Doporučované