Zde může být vaše reklama.

Vydřená remíza Sigma má jistou záchranu

Sigma má jistou záchranu

foto: Petr Pelíšek

23. 06. 2020 - 19:22

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli ve 2. kole skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE doma proti Teplicím. A úkol zněl jasně – uhrát výsledek, co bude znamenat jistotu záchrany. To se povedlo, Sigmě při remíze Karviné stačil i nerozhodný výsledek.

Trenér Radoslav Látal opět udělal nějaké změny v sestavě. Na stopera poslal Lukáše Greššáka, v základu hráli také záložníci Radim Breite a Pablo González, jen na lavičce zůstal Mojmír Chytil.

Utkání pro Hanáky nezačalo zrovna dobře. Mnohem aktivnější byli hosté a Sigma mohla být ráda, že neinkasovala nějaký gól. V defenzivě to moc neklapalo. Ale změnilo se v to v 18. minutě. To měl tutovku Juliš, který přestřelil. Potom se začalo hrát podle olomouckých not. Sigma měla převahu, hosté čekali na brejky. Další dobrou šanci měl ve 27. minutě opět Juliš. Pak Teplice přežily s velkým štěstím závar po rohovém kopu, který zakončila bomba Jemelky do zadáka stojícího na brankové čáře. To bylo ke gólu jenom kousíček. Po půlhodině hry měl vyloženou šanci Zahradníček. Zakončoval levačkou, ale zamořil jen do koše připraveného brankáře. Olomouckou obranu zlobil především útočník Řezníček.

Druhý poločas už začal rovnovážnou výkonností obou týmů, ale ve finální fázi nebyl přesný ani jeden. K vidění nebyla v podstatě ani jedna vyložená šance, brankáři nemuseli řešit nic zásadního. Až v 74. minutě vyrážel teplický gólman Grigar bombu Sladkého na roh. Po něm hlavičkoval nad Chytil. Za další tři minuty střílel tvrdě ze střední vzdálenosti Chytil, Grigar míč jen vyrazil, ale doklepnout, to nikdo z olomouckých nestihl. A po chvíli zase vyslal další tvrdou ránu Chytil, Grigar znovu vyrážel na roh. Z toho nic nebylo. V závěru měli naopak dvě velmi dobré šance hosté, ale stav se neměnil.

„Myslím, že to bylo atraktivní otevřené utkání nahoru dolů, spousta šancí na obou stranách. Nám nevyšel vstup, kdy měli hosté šance, to jsme nezvládli. Pak jsme to přeskupili, začali hrát, měli dvě tři šance. Po přestávce to bylo zase nahoru dolů, ale už tolik šancí nebylo. Ale bylo to rychlé utkání, atraktivní pro diváka. Získali jsme bod a půjdeme dál," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Zápas se musel líbit. První poločas to mohlo být tři tři, celý zápas pět pět. Takže i když to bylo nula, tak se to muselo líbit. Šancí můžou litovat oba týmy, když se na to mám dívat spravedlivě, tak to bylo remízové utkání. Ale byl to velmi dobrý zápas,“ řekl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Adámková – Mojžíš, Bureš. ŽK: Houska, González  – Kučera, Mareček, Nazarov. Diváci: 1666.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Greššák, Jemelka, Vepřek –Zahradníček (67. Falta), Houska (90 Zmrzlý), Breite, González, Hála (67. Chytil) – Juliš. Trenér Radoslav Látal.
FK Teplice: Grigar – Černý, Čmovš, Mareček, Nazarov – Žitný, Trubač (83. Ljevakovič), Kučera (69. P. Mareš), Moulis (83. Shejbal) –Řezníček, J. Mareš (75. Radosta). Trenér Stanislav Hejkal.

Další články