15 letních šatů, které vám letos nesmí chybět ve vašem šatníku

Publikace: 23.06.2020

Léto je tady a s ním přichází příležitost obléknout lehké vzdušné šaty, nasadit brýle a klobouk, obout sandálky a vyrazit. Jelikož trendy se neustále mění, připravili jsme si pro vás drobnou inspiraci na to, jaký styl letních šatů ovládne právě léto 2020. 

Šaty s chokerem

Takzvaný choker je obojek na krk, který svět módy ovládl už několikrát. V současnosti se přitom vrací jako sofistikovaná součást šatů, kde jej obvykle najdeme v kombinaci s hlubokým výstřihem.

Šaty s výstřihem ve tvaru srdce

Co se týče výstřihů, je jednoznačným trendem jara a léta výstřih ve tvaru srdce. Na šatech vytvoří ještě o něco romantičtější vzhled a postará se o vyniknutí vašich křivek. Mohou být pouzdrové, doplněné o balónové rukávy, nebo se třeba pyšnit midi délkou.

Květiny, puntíky a další retro vzory

Retro potisky se v letošním roce neobjevují pouze na šatech, ale také na nejrůznějších halenkách a košilích. Na mysli máme především květinové, puntíkované a další retro vzory, které vás vrátí o několik let do minulosti. Z barev vedou především zemité odstíny, kterým dominuje hnědá.

 

Balonové rukávy

Šaty s balonovými rukávy ve vašem šatníku nesmí chybět. Objevují se přitom v kombinaci s empírovým střihem, který evokuje něžnost. Romantické šaty s balonovými rukávy mohou mít opět květinový vzor, nebo být v něžných pastelových barvách.

Splývavé maxi šaty

Maxi šaty jsou elegantní, sofistikované a opravdu krásné. V letošním roce jsou v popředí zejména ty kousky, které nešetří na látce ani na volánech. Rovněž se u nich objevují balonové rukávy, chokery nebo nejrůznější vázačky kolem krku.

Skvělou volbou pro šetřivé milovníky francouzské módy jsou slevové kupony Blancheporte.

Autor článku