Slavný animák Chicken Run se na Netflixu dočká pokračování

Slavný animák Chicken Run se na Netflixu dočká pokračování

Společnost Aardman Animation spojí síly s Netflixem a v brzké době nám naservíruje pokračování oblíbeného animáku z dílny slavného animátora Nicka Parka.

11 1
23.6.2020

V roce 2000 uvedli animátoři Nick Park a jeho kolega Peter Lord snímek Chicken Run, který vytvořili za pomoci stejné animace jako svá předchozí díla ze série Wallace & Gromit. Chicken Run vyprávěl příběh jedné slepičárny, jejíž obyvatelé, nespokojeni se svým údělem, vyrazili do boje proti utlačovatelům. Snímek si vzal částečnou inspiraci z dnes již klasického velkofilmu The Great Escape se Stevem McQueenem v hlavní roli a namísto spojeneckých zajatců postavil do popředí prchající drůbež. Ústřední dabérskou roli si ve filmu střihl Mel Gibson, jehož doplnili Jane Horrocks, Miranda Richardson, Julia Sawalha, Timothy Spall či Imelda Staunton. Chicken Run svého času slavil úspěchy a Park s Lordem uvažovali o pokračování, které jsme nakonec nedostali, údajně kvůli upřednostnění celovečerního snímku Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit.

Parkův snímek Chicken Run patří mezi jeho nejslavnější díla. Foto: Aardman Animation

Nyní ale Lord zveřejnil informaci, že práce na druhém dílu konečně začaly. Aardman Animation se kvůli tomu spojila s Netflixem a sequelu se díky tomu dočkáme exkluzivně pouze na této streamovací službě někdy v průběhu příštího roku. Lord a Park budou tentokráte působit pouze v pozicích animátorů a producentů, přičemž režii přenechají Samu Fellovi (ParaNorman, Flushed Away). Scénář aktuálně dokončují Karey Kirkpatrick s Johnem O'Farrellem, kteří nachystali už jedničku, v této činnosti je pak doplnila i Rachel Tunnard (Adult Life Skills). Podle Rachel a Sama Fella nás tentokráte čeká parodie na ságu Mission: Impossible, máme se tedy na co těšit.

Chybět ovšem bude Mel Gibson, jenž si s největší pravděpodobností nezopakuje svou roli Rockyho z prvního dílu. Doufejme, že ostatní herci v čele s Imeldou Staunton touží znovu animované slepice namluvit a Netflixu se je na projekt s prozatímním jednoduchým názvem Chicken Run 2 povede ulovit.

Podíváte se na Netflixu na dvojku oblíbeného animáku?



Diskuze /2

hyena

Super.moja najobľúbenejšia rozprávka môžem ju vidieť donekonečna a vždy sa dobre zabavim

24.6.2020 | 5:59:02
percival2

Se mi líbí, jak nás postupně připravují na to, že má Gibson stopku.

25.6.2020 | 18:25:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů