shop.musicserver.cz
Nové desky 24/2020 - od Boba Dylana přes Whitesnake po Black Eyed Peas

Nové desky 24/2020 - od Boba Dylana přes Whitesnake po Black Eyed Peas

Vydáno: 24.06.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Columbia Records

Prázdniny se sice blíží, ale kvůli mnoha posunům se můžete těšit na nálož hvězd vedenou Bobem Dylanem, Johnem Legendem, Jasonem Mrazem nebo Paulem Wellerem, rappery Black Eyed Peas, rockery Whitesnake anebo metalisty Lamb Of God. K nim se přidá druhý díl "Goat Rodeo Session", Eric Hilton, Braids a představíme vám i brooklynské Escaper.

V pátek 12. června vyšly tyto nové tituly:

Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / alternativní folk / rock

Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways
Bob Dylan se k radosti svých fanoušků po trilogii coververzí standardů tradičního popu vrací ke své vlastní tvorbě a po osmi letech navazuje na desku "Tempest". Jejího následovníka pojmenoval "Rough And Rowdy Ways" a připravil pro něj celkem deset písniček rozdělených na dvě CD, respektive na dva vinyly. Jak už naznačil první singl "Murder Most Foul", který trvá téměř sedmnáct minut, jde legendární písničkář stopáží svých nových songů silně proti proudu - nemalá část z nich překračuje šest minut. Míchá se v nich folk, blues a rock a vedle autora v nich uslyšíte i Fionu Apple a Blakea Millse. My můžeme pouze doplnit, že recenze přicházející ze světa nešetří chválou, jen výjimečně si nahrávku cení menším než plným počtem bodů a Rolling Stone a Stereogum již pro něj mají místo v letošních pololetních žebříčcích. Všechny dosud zveřejněné singly najdete na Dylanově YouTube profilu


Whitesnake - The Rock Album (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Whitesnake - The Rock Album
Na vyběrovce "The Rock Album" z dílny hardrockových matadorů z Whitesnake najdete jejich největší hity v přečištěných, znova remixovaných a remasterovaných verzích. Deska je první z plánované trilogie "Red, White and Blue Trilogy". Ta má vedle aktuálního rockového dílu ("White") obsahovat také lovesongy ("Red") a výběr bluesových kousků ("Blue"). "The Rock Album" přináší také jednu novou skladbu. Píseň "Always The Same" vznikla v loňském roce během příprav studiovky "Flesh & Blood". Ukázky najdete na webu kapely.


Jason Mraz - Look For The Good (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: reggae / surf pop

Jason Mraz - Look For The Good
Léto právě začalo, a tak nastal čas na letní, sluncem prosvícenou hudbu. Přesně takovou vám po dvou letech přinese Jason Mraz na svém sedmém albu "Look For The Good", které je tentokrát založené převážně na reggae s lehkou příměsí surf popu a soulu. Dvanáct písniček nahrával dohromady se svojí početnou kapelou a do dvou z nich přizval dva hosty - americkou herečku a zpěvačku Tiffany Haddish a jamajskou matadorku Sister Carol. První duet již má svoji videopodobu na muzikantově YouTube kanálu, kde najdete i další ukázky z alba.


John Legend - Bigger Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

John Legend - Bigger Love
Jsou to více než tři roky, co John Legend představil svoji pátou desku "Darkness And Light", která ovšem nezaznamenala žádný velký úspěch ani u kritiky ani u posluchačů; o milionových prodejích předchůdců si mohla pouze zdát. Zlepšení nepřineslo ani předloňské vánoční album, a tak má americký zpěvák, skladatel a producent s novinkou "Bigger Love" co napravovat. Příznivci jeho mixu popu, r'n'b a soulu se mohou těšit hned na šestnáct písniček a také na několik hostů, kterými jsou zpěvačka Jhené Aiko, americký blues-rockový kytarista Gary Clark Jr., jamajská zpěvačka Koffee, rapperka ze Severní Karolíny Rapsody a méně známý Camper. S produkcí mu vypomáhali Ryan Tedder, Oak, Cautious Clay či Gregg Wattenberg. Zda se John Legend vrátí zpět na dřívější pozice, můžete zkoumat na jeho YouTube kanálu. My ještě dodáme, že titul vyjde i na vinylu.


Neil Young - Homegrown (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / folk rock

Neil Young - Homegrown
Jak už z řady našich článků víte, album Neila Younga "Homegrown" leželo dlouhých pětatřicet let v archivu. Původně bylo zamýšleno jako nástupce desky "Harvest" z roku 1972, ale nakonec z toho sešlo: "Je to odvrácená stránka jednoho románku. Rána. Bolest. Prostě jsem to nedokázal poslouchat. Chtěl jsem se posunout. A tak jsem si to střežil pro sebe, ukryté v trezoru, na poličce, kdesi vzadu v mysli... ale měl jsem se o to podělit. Ve skutečnosti je to krásné. To je ten primární důvod, proč jsem to natočil. Život někdy bolí," svěřil se hudebník a zároveň dodává: "Na vinylu bude znít skvěle, přesně jak bylo zamýšleno. John Hanlon se postaral o mastering, pěkně postaru, analogově. Lidé říkali, že s 'Homegrown' je to nemožné, že originální pásky jsou příliš poškozené. S tím jsme však nesouhlasili a pečlivě všechny obnovili." Album, na kterém uslyšíte i Emylou Harris, autor prezentuje na své vlastní platformě.


AViVA - Volume I (Psycho Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: emo pop

AViVA - Volume I
Pod názvem Aviva naleznete řadu hudebníků, my vám ovšem představíme v Austálii narozenou, v LA aktuálně žijící hudebnici, která toto jméno stylizuje jako AViVA. Před třemi roky vydala EP "Songs About Boys" a od loňska své fanoušky, kteří si říkají OUTSiDERS, zásobuje singly, díky kterým zaznamenala již přes půldruhého bilionu zhlédnutí na svém YouTube. Čím tolik lidí její emo-pop srovnatelný s Billie Eilish, Melanie Martinez či Halsey zaujal, můžete nyní zjišťovat na jejím debutovém albu "Volume I", kam zařadila celkem jedenáct písniček.


Tip týdne

Yo-Yo Ma, Stuart Duncan, Edgar Meyer & Chris Thile - Not Our First Goat Rodeo (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo klasická hudba / bluegrass

Yo-Yo Ma, Stuart Duncan, Edgar Meyer & Chris Thile - Not Our First Goat Rodeo
V říjnu 2011 vyšlo poměrně nezvyklé album "The Goat Rodeo Session", na němž se potkal jeden z nejvýznamnějších cellistů současnosti Yo-Yo Ma se třemi bluegrassovými hudebníky, kteří ale často podnikali výlety do jiných žánrů. Těmi byli houslista Stuart Duncan, mandolinista, člen Punch Brothers a Nickel Creek Chris Thile a kontrabasista Edgar Meyer. K nim se v několika skladbách připojila ještě členka Crooked Still a I'm With Her Aoife O’Donovan. Výsledkem bylo album na pomezí současné vážné hudby a bluegrassu. Vzhledem k tomu, že k dopočítání, kolik Cen Grammy tato pětice dohromady vlastní, byste potřebovali zkušeného hudebního historika, nemohlo nikoho překvapit, že si o rok a půl později odnesli další dva zlaté gramofonky. V loňském roce se podařilo program všech pěti hudebníků opět sladit, a vzniklo tak deset nových skladeb, které nyní vycházejí na kolekci nazvané "Not Our First Goat Rodeo". Nad tím, zda i tentokrát mohou myslet na zisk hudebních cen, můžete přemýšlet za poslechu ukázek v e-shopu Presto Classical. Na rozdíl od předchůdce bude toto album k sehnání na vinylu.


Black Eyed Peas - Translation (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / latin pop / reggaeton

Black Eyed Peas - Translation
Američtí Black Eyed Peas po odchodu Fergie dále pokračují jako trojice, a tak je jejich letošní novinka "Translation" po předloňském "Masters Of The Sun Vol. 1" již druhým albem, na kterém ženské vokály obstarávají hostující zpěvačky. Letos jsou jimi například Shakira a Becky G a už z toho je patrné, že will.i.am, apl.de.ap a Taboo tentokrát míří na Latinskou Ameriku. Mezi dalšími hosty jsou tudíž Portoričan Ozuna, Kolumbijec J Balvin a jeho krajané Piso 21, Dominikánec El Alfa, Maročan French Montana a americký rapper Tyga a zpěvák Nicky Jam, jehož styly jsou reggaeton a latin trap. Těšit se tak můžete na celkem patnáct písniček, které budou tematicky o něco lehčí než předloňská politicky orientovaná deska. První singly uslyšíte na YouTube kanálu tria. Album seženete i na vinylu.


Phoebe Bridgers - Punisher (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folk rock

Phoebe Bridgers - Punisher
Americká indiefolková písničkářka Phoebe Bridgers si po tři roky starém debutu odskočila hned ke dvěma dalším projektům. Společně s Julien Baker a Lucy Dacus utvořila trio boygenius a s Conorem Oberstem z Bright Eyes duo Better Oblivion Community Center. Všichni tři se pak podíleli na její druhé desce "Punisher" a k nim se vedle členů její vlastní kapely navíc připojili ještě Blake Mills, Jenny Lee Lindberg z Warpaint, baskytarista Christian Lee Hutson, kytarista Yeah Yeah Yeahs Nick Zinner, druhý člen Bright Eyes Nate Walcott, a dokonce i legendární studiový bubeník Jim Keltner. Poslední člen již dvakrát zmíněné formace Mike Mogis pak společně s Tonym Bergem (Peter Gabriel, Aimee Mann, Edie Brickell), Ethanem Gruskou (Kimbra, Robbie Williams) držel nad albem producentský dohled. Výsledek uslyšíte například na bandcampu hudebnice.


Lamb Of God - Lamb Of God (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Lamb Of God - Lamb Of God
Americká heavymetalová skupina Lamb Of God přichází s desátou studiovou deskou. Původně mělo stejnojmenné dílo vyjít už zkraje května, ale kvůli světové situaci v souvislosti s koronavirovou pandemií se termín zhruba o měsíc odsunul. Novinka obsahuje první studiový materiál kapely od roku 2015, kdy vyšla "VII: Sturm und Drang". Tak dlouho nechali muzikanti své fanoušky čekat vůbec poprvé. Na deseti skladbách spolupracovali s Joshem Wilburem. Z rádií můžete znát už několik skladeb a na YouTube.com se můžete kouknout na klip ke kousku "Checkmate".


Hradišťan & Spirituál kvintet & Dagmar Pecková - Hradišťan & Spirituál kvintet & Dagmar Pecková (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / spirituály

Hradišťan, Spirituál kvintet a Dagmar Pecková - Koncert
Hradišťan a Jiří Pavlica, Spirituál kvintet a operní sólistka Dagmar Pecková připravili první společné vystoupení již v roce 2018. Záznam, který nyní vychází na 2CD, vznikl až na poslední zastávce z úspěšné a beznadějně vyprodané dlouhé řady koncertů po celé České republice 30. října 2019 ve Švandově divadle v Praze. Účinkující vystoupili nejen samostatně, ale spojili své síly také ve společných skladbách, a to napříč hudebními žánry. Vedle stále žádaných a osvědčených hitů uslyšíte také úpravy písní, které vznikly speciálně pro tyto koncerty a vycházejí úplně poprvé. Jaké konkrétní skladby na albu zaznějí a jak je všichni účinkující pro tuto příležitost upravili, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Baauer - Planet's Mad (LuckyMe)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / trance / techno

Baauer - Planet's Mad
Poměrně dlouhé čtyři roky museli příznivci elektronické taneční hudby čekat na druhou desku portugalsko-amerického DJe Baauera. Následovník debutu "Aa" dostal název "Planet's Mad" a autor virálního hitu "Harlem Shake" si pro něj přichystal celkem dvanáct skladeb, v nichž se míchají poměrně tvrdé beaty, techno a modulované vokály. Jediným hostem je tentokrát anglický zpěvák Bipolar Sunshine, na produkci se podílel Holly. Bližší seznámení s albem můžete podniknout na Baauerově bandcampu .


Gabby Barrett - Goldmine (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Gabby Barrett - Goldmine
Gabby Barrett je možné považovat za druhou Carrie Underwood. Její kariéra započala před dvěma roky v soutěži American Idol, kde se od počátku profilovala jako countryová zpěvačka. Soutěž sice nevyhrála (ve finále skončila třetí), ovšem i to jí stačilo, aby získala nahrávací smlouvu s Warner Music Nashville a krátce nato předskakovala Tobymu Keithovi a Keithu Urbanovi. Minulý rok vydala singl "I Hope", který se ve Státech stal brzy platinovým a vyšplhal těsně pod vrchol countryového žebříčku. Na svém debutovém albu "Goldmine" mu připravila i druhou verzi s Charliem Puthem a přidala dalších deset songů, s nimiž jí vypomáhali Zachary Kale a stále populárnější Ross Copperman (Dierks Bentley, Keith Urban, Darius Rucker, Blake Shelton). Dalšími hosty jsou Shane & Shane. S mladou muzikantkou se můžete seznámit na jejím YouTube profilu.


Michael Franti & Spearhead - Work Hard And Be Nice (Boo Boo Wax)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / soul pop / reggae / rock

Michael Franti & Spearhead - Work Hard And Be Nice
Americký hudební experimentátor Michael Franti a jeho doprovodná skupina Spearhead se po loňském druhém dílu "Stay Human" pustili do dalšího hudebního dobrodružství. V případě sedmnácti písniček na "Work Hard And Be Nice" však zapomeňte na jeho koketování s hiphopem - tentokrát jeho reggae poměrně značně infikovaly country a pop, s drobnou příměsí soulu a rocku. Svůj podíl na tom mají jeho noví spolupracovníci, mezi něž pro tuto desku patřili countryový muzikant Jonathan Singleton, Chris Stevens (Blake Shelton, Carrie Underwood) či Tim Myers (OneRepublic, Lenka, Aloe Blacc), své místo si zde našel i Frantiho dlouholetý spolupracovník Carl Young. Výsledek si můžete poslechnout na YouTube.


EP

  • Switchfoot - Covers (Fantasy)
    Američtí rockeři Switchfoot se rozhodli udělat malou radost sobě a zároveň i svým fanouškům. Na EP "Covers" tak nachystali celkem šest coververzí od svých oblíbených interpretů. Do výběru se jim nakonec dostaly hity The Verve, Jona Belliona, Harryho Stylese, The Chainsmokers, Franka Oceana a Vampire Weekend. Většinu z nich už nahráli na svůj YouTube kanál.
  • Blackberry Smoke - Live From Capricorn Sound Studios (3 Legged Records)
    Další Američani Blackberry Smoke, jejichž stylem je mix country rocku a jižanského rocku, na to šli trochu jinak a šestici nových písniček natočili živě v nedávno znovu otevřených Capricorn Studios v Georgii. Co zde vzniklo, uslyšíte jejich YouTube profilu.
  • Fran Lobo - Brave (Slow Dance)
    Londýnská hudebnice Fran Lobo je nová akvizice labelu Slow Dance. Ve své tvorbě kombinuje přirozené zvuky jako zpěv, klarinet a piano s těmi elektronickými, které mají na svědomí bicí automaty či raritní analogové syntetizátory. Šest skladeb vznikalo mezi londýnským studiem Andyho Ramsaye ze Stereloab a studiem 3Dho z bristolských Massive Attack pod vedením Bruna Ellinghama. Bližší seznámení s nimi podniknete na stránkách labelu.
  • Dead Posey - Malfunction (Sumerian Records)
    Losangelské duo Dead Posey tvoří zpěvačka Danyell Souza a multiinstrumentalista Tony Fagenson aka Tony F., který dříve působil v Eve 6, a své první EP vydali už před třemi roky. Nyní na něj navazují druhým. Dostalo název "Malfunction" a pětice písní míří někam mezi Pink a Muse. Koneckonců okuste sami na jejich YouTube kanálu.
  • Nasty Cherry - Season 2 (Warner Music)
    Americký girlband Nasty Cherry, který má poměrně blízko k Charli XCX a jeho členky samy sebe označují jako moderní rokenrolové Spice Girls, na sebe upozornil v pořadu Netflixu "I'm With The Band" a také loňským EP "Season 1". Na něj hudebnice nyní navazují druhým dílem s pěticí energických skladeb. Poslechnout si je můžete na jejich YouTube profilu.
  • Ryan Langdon - Lit In The Sticks (Hidden Pony Records)
    Nechcete, aby vám utekl vývoj na americké country scéně? Pak byste neměli minout debutové EP Ryana Langdona "Lit In The Sticks", na němž spolupracoval s dvojicí Emma-Lee a Karen Kosowski. Seznámit se s tímto muzikantem můžete prostřednictvím YouTube.


Escaper - Apotheosis (Ropeadope Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / psychedelický rock / art rock

Escaper - Apotheosis
Brooklynská čtveřice Escaper, kterou tvoří kytarista a zpěvák Will Hanza, bubeník Ricky Petraglia, klávesista Phil Kadet a basista Jay Giacomazzo, nám dosud zůstávala trochu skrytá i proto, že působí především na newyorské scéně. Možná se to ale změní díky jejich třetímu albu "Apotheosis" a především stylu, který je založený na funku, do nějž pánové vmíchávají prvky psychedelie, disca, art rocku a jazzu. Nahrávku jim opět pomáhal produkovat John Davis, jehož služeb dříve využili Lettuce, Brad Mehldau či The Black Keys. S Escaper se můžete seznámit na jejich bandcampu.


Paul Weller - On Sunset (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Paul Weller - On Sunset
S patnáctou studiovkou přichází britský zpěvák a skladatel Paul Weller. Svou novinku "On Sunset" popisuje jako "soulové album, které je ale současně i trochu nasáklé elektronikou. Také je to orchestrální album s důmyslně nadupanými pop songy. Najdete na něm balady, co vás chytnou za srdce, a kousky ošperkované hudebními experimenty." Čeká na vás celkem patnáct položek a ukázky některých z nich najdete na Theguardian.com


V krátkosti

  • Bad Cop/Bad Cop - The Ride (Fat Wreck Chords)
    Jednu čistě dámskou kapelu jsme měli už v ípíčkách a nyní přidáme druhou, i když o něco punkověji laděnou. Na svoji třetí desku zařadila celkem dvanáct písniček, které produkoval D-Composers. Výsledek uslyšíte na bandcampu kvartetu.
  • Alva Noto - Xerrox Vol. 4 (Bertus)
    Carsten Nicolai, který má na svědomí například i hudbu k filmu "The Revenant", pokračuje ve své sérii "Xerrox", kterou započal před třinácti lety. Fanoušci elektroniky se mohou těšit hned na čtrnáct kompozic, které německý DJ a hudební skladatel prezentuje na svém YouTube profilu.
  • Ocean Alley - Lonely Diamond (Unified Music Group)
    Psychedelický rock je opět na vzestupu a na jeho vlně se veze i australská šestice, která aktuálně vydává svoji šestou studiovou desku. Tucet skladeb uslyšíte na jejich bandcampu.
  • Simona Castricum - Panic/Desire
    I další hudebnice a zároveň umělkyně a architektka pochází od protinožců. Její letošní album je jejím třetím, nabídne celkem deset skladeb a jednoho hosta v podobě m8riarchy. Její kombinaci darwave a elektroniky a nálož dalších informací si můžete vychutnávat na jejím bandcampu.
  • Cat Clyde - Good Bones (Cinematic Music Group)
    Kanadská písničkářka se rozhodla, že svoji třetí desku pojme čistě akusticky, a tak jedenáct písniček z dvanácti nahrála pouze s kytarou. Jak to celé dopadlo, uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Don Bryant - You Make Me Feel (Fat Possum Records)
    Americký osmasedmdesátiletý rhythm-and-bluesový hudebník je stále velmi aktivní a dokazuje to i na svém novém albu. Svojí vitalitou a drajvem se chlubí v deseti skladbách. Přesvědčit se můžete na jeho bandcampu.
  • Robert Francis - Vol. 1 (Aeronaut Records)
    Ačkoli se americký muzikant z LA proslavil především americanou, aktuální album naladil spíše do indie folku. Slyšte na jeho Youtube.
  • Juke Ross - Chapter 2 (Universal)
    Americký zpěvák pocházející z Guyany vydává po dvou EP svůj plnohodnotný debut, na němž nabídne celkem dvacet písniček včetně šesti akustických verzí. Pokud vás zajímá, jak zní další následovník Eda Sheerana, stačí navštívit jeho YouTube profil.
  • Clint Black - Out Of Sane (Black Top Records)
    Po pěti letech se vrací americký countryový tradicionalista se svojí novou studiovou deskou. Dvanáct písniček si produkoval sám. Jak to dopadlo, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


Dále vychází:

Airbag - A Day At The Beach (Mystic Production)
Amnesia Scanner - Tearless (Bertus)
Amo Amo - Canta (EP) ()
Atavist - Iii - Absolution (Universal)
Bad Touch - Kiss The Sky (Marshall Records)
Beyond The Black - Horizons (Mystic Production)
Braids - Shadow Offering (Bertus)
Commonwealth Choir - No End (EP) ()
CRO-MAGS - Mags (Mystic Production)
Dog Unit - Gospel To Barking (EP) ()
Drift. - Symbiosis (Bertus)
Eben - Honeydew - (EP) ()
Ed Askew - London ()
Eleven7Four - What’s The 1174? (Universal)
Elliot Moss - A Change In Diet – Live Blackbox Recordings ()
Eric Hilton (Of Thievery Corporation) - Infinite Everywhere ()
Etuk Ubong - Africa Today (Bertus)
Filter Dread - Trickster ()
Gordi - Two Skins (26.6.) (Bertus)
Green Carnation - Leaves Of Yesteryear (Mystic Production)
Gum Country (Feat. Members Of The Courtneys) - Somewhere (Bertus)
Haken - Virus (Sony Music)
Haken - Virus (Deluxe) (Sony Music)
Imaginary Tricks - Art Flakey (EP) ()
Iris Lune - Lovelosslove ()
Jan Vogler - Muhly/helbig/long: Three Continents, Shostakovich: Cello Concerto No. 2 (Sony Music)
Japandroids - Massey Fucking Hall ()
Jeb Loy Nichols - Season Of Decline (EP) ()
Jeremy Fetzer - Phases (EP) ()
Jo James - Back Home ()
Johnny Burgin - No Border Blues ()
Jonah Yano - Souvenir ()
Kidsmoke - A Vision In The Dark (Libertino Records)
Kierra Luv - Take It Or Leave It (Tenthousand Projects)
Kyros - Celexa Dreams ()
Lamb Of God - Lamb Of God (Limited Edition) (Mystic Production)
Leni Stern - 4 (Bertus)
Leonidas Kavakos & Enrico Pace - Beethoven: The Complete Sonatas For Violin And Piano (Sony Music)
Llynks - Become The Root ()
Mac Demarco - Here Comes The Cowboy Demos (Bertus)
Mac Demarco - Other Here Comes The Cowboy Demos (Bertus)
Matt Lovell - Nobody Cries Today ()
Mounika. - I Need Space ()
Mushroomhead - A Wonderful Life (Mystic Production)
Nana Grizol - South Somewhere Else (Bertus)
New Found Glory - Forever + Ever X Infinity (Bertus)
NSG - Roots ()
Oumou Sangaré - Acoustic ()
Owen (Mike Kinsella) - The Avalanche ()
Paul Weller - On Sunset (Mediabook) (Universal)
Pinch - Reality Tunnels (Bertus)
Postcard Boy - Limbo (EP) (Next Wave Records)
Protest The Hero - Palimpsest (Universal)
Randy Porter - Porter Plays Frishberg – Unsung ()
Riches Of The Poor - The Long Way Down (Bertus)
Roy Ayers, Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad - Jazz Is Dead 002 ()
Scarlet Pleasure - Garden ()
Shadowflag - In Asylum Requiem ()
Skinshape - Umoja (Bertus)
The Microdance - Our Love Noire ()
The Soft Pink Truth - Shall We Go On Sinning So That Grace May Increase? (Bertus)
The Sword - Chronology 2006 - 2018 (Craft Recordings)
Todrick Hall - Haus Party, Pt. 3 ()
Vampire - Rex (Sony Music)
Vile Creature - Glory, Glory! Apathy Took Helm! (Bertus)
We Versus The Shark - Goodbye Guitar (Ernest Jenning Record)
Wire - 10:20 (Bertus)
Zoon - Bleached Waves ()

Vychází na vinylu:
Airbag - A Day At The Beach (Mystic Production)
Alva Noto - Xerrox Vol. 4 (Bertus)
Amnesia Scanner - Tearless (Bertus)
Atavist - Iii - Absolution (Universal)
Beyond The Black - Horizons (Mystic Production)
Braids - Shadow Offering (Bertus)
CRO-MAGS - Mags (Mystic Production)
David Bowie - Space Oddity (Picture Vinyl Album) (Warner Music)
Doja Cat - Hot Pink (Sony Music)
Drift. - Symbiosis (Bertus)
Etuk Ubong - Africa Today (Bertus)
Gordi - Two Skins (Bertus)
Green Carnation - Leaves Of Yesteryear (Mystic Production)
Haken - Virus (Sony Music)
Hana Hegerová - Potměšilý host (Supraphon)
Iné Kafe - Príbeh (Forza Music)
J Hus - Big Conspiracy (Sony Music)
Jake Bugg - Saviours Of The City (Sony Music)
Jason Mraz - Look For The Good (Bertus)
John Legend - Bigger Love (Sony Music)
Lamb Of God - Lamb Of God (Mystic Production)
Leni Stern - 4 (Bertus)
Mercyful Fate - Return Of The Vampire (Mystic Production)
Mercyful Fate - The Beginning (Mystic Production)
Mushroomhead - A Wonderful Life (Mystic Production)
Nana Grizol - South Somewhere Else (Bertus)
Neil Young - Homegrown (Warner Music)
Nelly - Country Grammar (Universal)
Parks Deantoni - Deantoni Parks / Technoself Live.. (Warner Music)
Paul Weller - On Sunset (Universal)
Peter Lipa - Dobré Meno (Warner Music)
Phoebe Bridgers - Punisher (Bertus)
Pinch - Reality Tunnels (Bertus)
Protest The Hero - Palimpsest (Universal)
Riches Of The Poor - The Long Way Down (Bertus)
Různí - Woodstock One, Music From The Original Soundtrack And More (Warner Music)
Skinshape - Umoja (Bertus)
The Soft Pink Truth - Shall We Go On Sinning So That Grace May Increase? (Bertus)
Theatre Of Tragedy - Assembly (Mystic Production)
Tom Grennan - This Is The Place (Sony Music)
Tři sestry - 25 01 (Warner Music)
Tři sestry - Hudba z Marsu (Warner Music)
Tři sestry - Zlatí Hoši (Warner Music)
Vampire - Rex (Sony Music)
Vile Creature - Glory, Glory! Apathy Took Helm! (Bertus)
Whitesnake - The Rock Album (Warner Music)
Yo-Yo Ma, Stuart Duncan, Edgar Meyer & Chris Thile - Not Our First Goat Rodeo (Bertus)

Reedice:
Hana Hegerová - Potměšilý host (Supraphon)
Iné Kafe - Príbeh (Forza Music)
Iron Maiden - Live After Death (Warner Music)
Iron Maiden - Live After Death (Collectors Edition) (Warner Music)
Iron Maiden - Rock In Rio (Warner Music)
Karol Duchoň - Opus 1970-1985 (3CD) (Opus)
Mercyful Fate - Return Of The Vampire (Mystic Production)
Mercyful Fate - The Beginning (Mystic Production)
Theatre Of Tragedy - Assembly (Mystic Production)

NÁZORY
  • škoda...no! (Tony, 24.06.2020 08:37) Reagovat

    Black Eyed Peas po odchodu Fergie už nejsou moc v kurzu. Fergie tomu dávala šťávu, ale ani jí se nedaří po sólové dráze, ale už neplánuje návrat do BEP

  • - (thornhill, 24.06.2020 10:08) Reagovat

    Lamb of God,heavy metalová formace. tak ok

  • Lamb of god, Mushroomhead... LoG heavík? Aha n... (Fimi, 24.06.2020 10:41) Reagovat

    Lamb of god, Mushroomhead...

    LoG heavík? Aha no jo, no jo no... Tak se mějte hezky pane majore..

    • Re: Lamb of god, Mushroomhead...LoG heavík? Aha n... (Adele, 25.06.2020 12:08) Reagovat

      Ty na to mas nejaky nazor Fimi?Nerikej, ze vlastni!:D

  • Haken (Doktor Slovo, 24.06.2020 20:55) Reagovat

    se nenápadně,ale zaslouženě dostává do první ligy progmetalu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu