Po dlouhém jednání je jasno. Jiránek pokračuje v Jihlavě

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

Jihlava o jednoho ze svých nejzkušenějších útočníků nepřijde. Po několikaměsíčním vyjednávání se přece jen domluvila na prodloužení kontraktu s Tomášem Jiránkem.

„Jednání byla dlouhá, ale došlo k dohodě, což je podstatné," těší jednatele Bedřicha Ščerbana. „Smlouva je na sezonu," doplnil.

Jiránek má za sebou smolný ročník. Vinou zranění stihl jen 32 utkání, v nichž získal čtrnáct bodů (7+7). Ve statistice +/- zůstal v kladných hodnotách (+1).

Osmadvacetiletý útočník může hrát na křídle i na centru, navíc je vhodný do všech herních situací. V Jihlavě ho využívají na přesilovky i oslabení. Je to bojovník, který do hry přináší důraz a navíc přispívá k produktivitě. 

O svých kvalitách přesvědčil i během jednoroční anabáze Dukly v Tipsport extralize. Jiránek tehdy patřil k nejužitečnějším hráčům týmu.

Bohužel poslední dvě sezony mu pokazila zranění. 

Jiránek byl posledním hráčem z loňského kádru, o jehož pokračování v Jihlavě dosud nebylo jasno. Otazníkem nicméně zůstává budoucnost talentovaného juniora Tomáše Chlubny, u něhož se situace ohledně příští sezony zkomplikovala posunutím draftu do NHL až na podzim.

Aktuální kádr HC Dukla Jihlava

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč.

Obránci: Vlastimil Bilčík, Daniel Bukač, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Daniel Krenželok, Lukáš Mareš, Jan Strejček.

Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Matěj Zadražil, Tomáš Chlubna, Tomáš Jiránek.

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz