Brněnští radní ve středu vybrali nejvhodnější variantu řešení prodloužení tramvajové trati z Ečerovy. Na sídliště Kamechy chce prorazit tunel dlouhý 320 metrů. Tramvaj tak bude připomínat spíše metro.

„Jedná se sice o nákladnou možnost, ale jednoznačně převažují výhody, jako je nejnižší hlukové zatížení či nejmenší spotřeba trakční energie. V rámci stavby vzniknou tři nové zastávky za Ečerovou a to Rudá, Říčanská a Kamechy,“ řekl radní pro oblast investic David Grund. Stavba má stát 2,3 miliardy korun.

Brno na územní plán čeká 20 let. Současný platí od roku 1994. „Je nejstarší v zemi. Rozvoj města brzdí,“ uvedl šéf architekt Brna Michal Sedláček. Platit má od roku 2022. „Detaily tras se ještě budou upřesňovat,“ dodal ředitel firmy Kordis Jiří Horský.

Nový uzemní plán je lidem k dispozici i na webu

Návrh územního plánu bude spolu s odborným výkladem Kanceláře architekta města Brna představen veřejnosti, pokud situace dovolí, 6. května v zastupitelském sále Nové radnice.

Návrh je elektronicky dostupný na portálu územního plánování města Brna ZDE

Zájemci tam brzy najdou i online prezentaci nebo videoklipy, které představí přípravu územního plánu a další postup v této věci. „V originální velikosti a tištěné formě si ho každý může prohlédnout na venkovní terase budovy magistrátu na Kanicově 67 v úředních dnech (pondělí a středa). Tedy v blízkosti Odboru územního plánování MMB, který bude k dispozici pro případné dotazy,“ dodal Filip Chvátal.

VIDEO: Brno v srpnu oslavilo 150 let od založení městské hromadné dopravy.

Fotogalerie
4 fotografie