Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Apple watchOS 7 přidává sledování spánku i detekci mytí rukou

24.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Na WWDC 2020 byla představena i nová generace operačního systému watchOS 7 pro chytré hodinky Apple Watch. Ta přináší např. sledování spánku, detekci mytí rukou a nové typy workoutů, jako je např. tanec. Lépe funguje i pro cyklistiku.
Už jsme si představili nové systémy Apple macOS Big Sur, iPadOS 14 a iOS 14. Nyní přichází na řadu poslední novinka z WWDC 2020, watchOS 7 pro chytré hodinky Apple Watch. Ty dostávají několik funkcí navíc. Z těch nejdůležitějších je to asi nová funkce sledování a vyhodnocování kvality spánku. Hodinky pomohou i s uléháním ve stejnou dobu, což je jedna z metod, jak vylepšit spánek. Před nastavenou dobou ulehnutí tak hodinky přejdou do režimu Wind Down, mohou přehrávat uklidňující hudbu nebo využít aplikaci pro meditaci a podobně. Při spánku automaticky přejdou do režimu Nerušit. Samozřejmostí je i přehled statistik.
 
Apple watchOS 7
 
Přibyly i nové vzhledy základní obrazovky. Je zde např. obrazovka s tachymetrem (měřením rychlosti), speciální režim pro starání se o dítě a podobně. Zajímavostí je v dnešní době koronavirové pandemie také měření délky mytí rukou. Při detekci specifických pohybů rukou a hluku padající vody hodinky spustí měření času a doporučí uživateli 20sekundové mytí formou odpočítávání. V seznamu podporovaných cvičení je nově i tanec, který využívá data ze snímače tepu, akcelerometru i gyrosenzoru. Aplikace Health nyní dokáže poskytnout statistiky i o rychlosti chůze do schodů, délce kroku a dalších.
 
Rozšíření schopností se dočkala i aplikace ohledně hluku, která počítá, jakým hladinám hluku byl člověk vystaven (např. by neměl být vystaven hluku přes 80 dB po dobu více než 40 hodin týdně). Další novinkou je vylepšená navigace pro cyklisty, která pomůže např. vyhnout se prudkým stoupáním. Siri nyní lépe pomůže i s překladem.
 
Zdroj: apple.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama