Hlavní obsah

Nejtěžší rozhodnutí! Obrovský talent českého sportu končí, v pouhých 20 letech

Praha

Před čtyřmi lety byla označována za jeden z největších talentů českého sportu, předvídali jí velkou budoucnost. Jenže teď krasobruslařka Anna Dušková ukončila kariéru, v pouhých dvaceti letech. Na vině byly vleklé zdravotní potíže, zejména s kolenem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Dušková a Martin Bidař při odletu na ZOH 2018 do Pchjongčchangu.

Článek

V šestnácti letech se spolu se svým partnerem ve sportovních dvojících Martinem Bidařem stali juniorskými mistry světa, stříbro brali na mládežnické olympiádě. Když o rok později debutovali mezi dospělými, bylo z toho skvělé sedmé místo v Evropě.

Pak přišlo první vážné zranění kolene, z něhož se ale svěřenci Evy Horklové stihli oklepat a na olympiádě v Pchjongčchangu brali čtrnácté místo. O to nečekanější byl rozchod dvojice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Dear friends, I’ve been thinking the past several weeks and I’ve made probably the toughest decision of my life. I decided to no longer continue my skating career. The reason for that have been my struggles with many injuries for the past 2 years. After all my knee surgeries other injuries started chaining up slowly and it became impossible to train regularly. I felt like my health hasn’t been at its 100% ever since my first surgery although I’ve been trying to fight for what I love for over 2 years. But everything has to end at some point, right? . I would like to thank my amazing coaches, my supportive family, my partner @radek_jakubka and my former partner @martinbidar13 for taking this journey with me!❤️ . “Every ending is a new beginning.”✨

Příspěvek sdílený Anna Duskova (@aninka_duskova),Čen 24, 2020 v 9:17 PDT

Dušková chtěla skloubit sport se studiem medicíny, jejím novým krasobruslařským partnerem se stal Radek Jakubka, jenže plány dvojice zkomplikovala další operace kolene.

A na další boj s vlastním zdravím už Dušková neměla síly. „Přemýšlela jsem o tom už několik týdnů a učinila jsem asi nejtěžší rozhodnutí v životě,“ vyznala se na svém Instagramu, když oznamovala konec kariéry.

„Důvodem je trápení se spoustou zranění v posledních dvou letech, po operacích kolene se přidávaly další zranění, a tak jsem nemohla normálně trénovat. Přijde mi, že od první operace nebylo mé zdraví stoprocentní, i když jsem se snažila bojovat o to, co miluju,“ napsala v emotivním vzkazu fanouškům.

„Ale všechno někdy končí, ne?“ doplnila a poděkovala trenérům, rodině i oběma svým krasobruslařským partnerům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články