Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policisté nastříkali muži bez nohou slzný plyn do obličeje a zabavili mu protézy

Autor: shp - 
24. června 2020
20:12

Je tohle vůbec možné? Mladíkovi, který je po amputaci obou nohou, údajně policisté během protestu proti rasismu v Columbusu v Ohiu, nastříkali pepřový sprej a sebrali mu protézy. Děsivé foto zachycující, jak muž dopadl, koluje sociálními sítěmi.

Portál Metro uvedl, že se mladík musel po zásahu pepřovým sprejem odplazit pro lékařskou nemoc. Na snímku, který se objevil na twitteru, ho ošetřují další demonstranti. Těm se prý podařilo od kritizovaných strážců zákona získat zabavené protézy zpět.

Místní studentka umění a designu Lauren McCubbinová na sociální síti napsala: „Dnes byl můj manžel v Columbusu na protestech a viděl, jak policajti udeřili a použili pepřový sprej na neozbrojeného kluka a poté ukradli jeho protetické nohy.“

Používání pepřového spreje bylo zakázáno

K incidentu přitom došlo poté, co starosta Columbusu Andre Ginther společně s městskou radou zakázal používání pepřového spreje na nenásilné demonstranty. Není jasné, zda osud handicapovaného mladíka bude vyšetřován policií v interním řízení.

gabreta ( 25. června 2020 06:13 )

Když mu vzali protézy, tak mu zase nemuseli dávat klepeta a zbyly jim pro jiného kandidáta!!

Wells ( 25. června 2020 01:06 )

Naprostý souhlas.

Wells ( 25. června 2020 01:05 )

Tak měl sedět doma.

JanSvo ( 25. června 2020 00:13 )

2020: jedina a jedinecna prilezitost vymezit mantinely. jestli cerni chteji zit bez policie a zakonu, je treba jim vymezit teritoria - staty, provicie a mesta, a nechat je tam zit. ja ctim zakon, pravo a demokracii. a nejradeji bych to vse v zemi bez nich. generace se bijou za to, aby to tu bylo jak to je. a oni to ted behem mesice znicili. #rezervace

arne100 ( 24. června 2020 22:02 )

Kecáš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání