V duchu takzvaného tanz metalu se ponesou rytmy pátečního koncertu kladenské kapely Trautenberk. Formace založená v roce 2010 bude předkrmem pro další víkendové večery plné kvalitní kultury. Trautenberk startují v pátek 26. června od 20 hodin a vstupné na koncert je 400 Kč.

Zpěvák Matěj Ruppert z kapely Monkey Business
Monkey Business nebo Citron? Funky či rock? O víkendu stihnete obojí

Svaz českých bohémů a další výrazné hity neméně výrazné české kapely Wohnout si budou moci všichni posluchači společně zazpívat v sobotu 27. června, taktéž od 20 hodin. Bratrské duo Jana a Matěje Homolových, kteří v kapele působí od jejího počátku a jsou autory veškerého repertoáru, doplňuje baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk Steiner. Vstupné je 400 Kč.

Živý koncert kapely Kryštof z nádvoří pivovaru Ostravar, 21. června 2020 v Ostravě.
OBRAZEM: Kryštof v neděli rozvášnil Ostravu. Koncert z pivovaru živě streamoval

V neděli 28. června id 20 hodin si pak budou moci návštěvníci kulturního víkendu užít opět ne koncert, ale mluvené slovo. Přednáška tria, které si samozvaně říká Vandráci – Vagamundos, bude obsahovat popis třech měsíců strávených vandrem po střední Americe. Přednášejícími však nejsou klasičtí cestovatelé, ale herci Pavel Liška, Honza Révai a režisér Hynek Bernard, kteří už v Moravskoslezském kraji s touto netradiční cestovatelskou přednáškou sklidili úspěch i mimo Ostravu. Předpokládaná délka večera je 120 minut, vstupné 350 Kč.

Herec a majitel Divadla Mír Albert Čuba
Krotitel ostravských Tří tygrů Albert Čuba: Příležitost jsem si vytvořil