Problém Zlesák (ANO): Dostane stranickou výjimku na čelo krajské kandidátky?

Celostátní předsednictvo hnutí ANO odhlasovalo před několika týdny stranické usnesení o tom, že poslanci mají být ve spodních patrech krajské kandidátky. To je ale poměrně nečekaný problém pro hnutí ANO na Vysočině.

Poslanec Radek Zlesák dostal důvěru na Žďársku ucházet se o pozici lídra, měl by být trojkou krajské kandidátky na Vysočině. Už počátkem února ho krajský sněm zvolil na čelo kandidátky.

Poslance Radka Zlesáka čeká obhajoba třetí pozice na celostátním jednání předsednictva strany. “ Velmi si vážím důvěry kolegů, kteří mě nominovali na přední místa krajské kandidátky. Nechci ale sedět na dvou židlích. Z mého pohledu být platným členem Rady kraje a zároveň vykonávat poslanecký mandát nemožné. V případě volebního úspěchu v kraji se vzdám poslaneckého mandátu, abych se mohl plně věnovat práci pro Vysočinu. Rozhodne celostátní předsednictvo hnutí ANO,“ uvedl poslanec Zlesák (ANO).

„Dostal důvěru krajského předsednictva být na čelních kandidátky,“ řekl lídr kandidátky ANO Martin Kukla.

Prvním náhradníkem na Zlesákův poslanecký mandát je dvojka krajské kandidátky, lékař Zdeněk Faltus z Jihlavy. O definitivní podobě krajské kandidátky hnutí ANO na Vysočině se rozhodne v nejbližších dnech.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů