bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hossa, Iginla a další. Hokejová síň slávy vítá nové členy

24. června 2020, 23:28

Marek Hedbávný

Do Hokejové síně slávy, která sídlí v Torontu, budou letos mimo jiné uvedení Jarome Iginla nebo slovenská hvězda Marián Hossa (na fotce).

Z hráčů se této velké pocty dočkají ještě někdejší kapitán Edmontonu Kevin Lowe nebo kanadský reprezentant z 80. let Doug Wilson.

Z manažerů letos rozšíří Síň slávy někdejší strůjce dynastie Detroitu Ken Holland. Jako tradičně se dostalo i na ženský hokej: mezi smetánku míří do Toronta kanadská brankářka Kim St-Pierre.

Hossa v Síni slávy doplní krajana Petra Šťastného (plus chcete-li i Stana Mikitu). Z Čechů mají v Torontu zastoupení Václav Nedomanský a Dominik Hašek. Na Patrika Eliáše, který letos připadal v úvahu, se ještě nedostalo.

Kdo jsou noví členové Hockey Hall of Fame?

Jarome IGINLA (*1977)
Největší ikona Calgary, kterému byl věrný téměř celou kariéru. Je mistrem světa, dvojnásobným olympijským vítězem, dvakrát se stal nejlepším střelcem NHL a jednou vyhrál kanadské bodování.

Marián HOSSA (*1979)
Člen dynastie Chicaga, s kterým hned třikrát zvedl nad hlavu Stanley Cup. V NHL se dostal i na hranici sto bodů, jde o druhého nejproduktivnějšího Slováka v historii NHL. Trenéři navíc vždy oceňovali také jeho příkladnou defenzivu.

Kevin LOWE (*1959)
Lowe si na uvedení do Síně slávy hodně dlouho počkal. V 80. letech jistil Gretzkyho a spol., patřil k nejlepším obráncům té doby a Stanley Cup vyhrál hned šestkrát. Úspěchu dosáhl i s kanadskou reprezentací – byl členem vítězného týmu na Kanadském poháru 1984.

Doug WILSON (*1957)
Z Kanadského poháru 1984 odjel jako vítěz i Doug Wilson. Coby obránce sbíral téměř bod na zápas a v sezoně 1981/1982 získal Norris Trophy. Nyní je generálním manažerem San Jose.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.