Dnes Čtvrtek - zatazeno 11°C
Zítra Pátek - polojasno 16°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 13 získala cenu za přístup k rodině
Ocenění převzali starosta Prahy 13 David Vodrážka a tajemník úřadu Jaroslav Mareš. Foto: Praha 13

Praha 13 získala cenu za přístup k rodině

V Lichtenštejnském paláci se v úterý 23. června konalo slavnostní vyhlášení vítězů v soutěži „Obec přátelská rodině a seniorům 2020“. V kategorii „Obec přátelská rodině“ uspěla Praha 13. 

V soutěži, kterou každoročně pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí, vyhrála třináctá městská část 1. místo v kategorii obcí a měst s počtem obyvatel nad 50 000 obyvatel. Za to získá dotaci 940 280 korun na prorodinné aktivity.

„Úspěch je o to cennější, že se městská část prostřednictvím Odboru sociální péče přihlásila do soutěže letos poprvé. Jelikož klademe na prorodinnou politiku důraz, jsem přesvědčen, že dotace bude využita maximálně efektivně,“ uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka, který ocenění ve formě příslibu dotace obdržel z rukou ministryně Jany Maláčové.

Přihlášení do soutěže předcházela tvorba a realizace Koncepce rodinné politiky, kterou zastupitelstvo Prahy 13 schválilo předloni. Díky tomu se městská část stala jednou z prvních v metropoli, které mají rodinnou politiku zakotvenou v samostatném strategickém dokumentu.

Tajemník radnice Jaroslav Mareš ocenil práci úředníků nejen na přípravě přihlášky do soutěže, ale i aktivní propagaci činností v oblasti posilování soudržnosti rodiny. „Díky schválené koncepci má rodinná politika dané jasné parametry. Úspěch v soutěži je důkazem, že toto je cesta správným směrem,“ uvedl.

Projekty v rámci prorodinné politiky Prahy 13 jsou realizovány ve spolupráci s Místní agendou 21, odborem životního prostředí, DDM Stodůlky a Dětským centrem Ptáčkov.



Autor: TZ, red

Swap: Pokojové rostliny

Dnes ve 12:15

Zastavte se ve čtvrtek 2. května vyměnit, zbavit se přebytků nebo naopak získat nové plevele pro potěchu oka. Přijďte sdílet s ostatními svoje pěstitelské úspěchy a zaručené triky při pěstování pokojovek

Praha 13: Čarodějnice v Centrálním parku

Dnes v 08:11

Radnice Prahy 13 zve v úterý 30. dubna na Čarodějnice do Centrálního parku.

Vycházka: Zahrady pod Pražským hradem

Dnes v 07:39

Načerpat pozitivní energii a prožít chvíle v nejkrásnějším období roku s výhledem na unikátní pražské panorama procházkou po tichých, zelených a kvetoucích místech v samém srdci Prahy můžete v úterý 7. května.

Libeňská pouť

Dnes v 07:21

Jarmark, netradiční pouťové atrakce, kolotoč na „ruční pohon“, kotrmelčák, hlavotoč, zvířátková střelnice z minikuší, barbarské sekery, ražba pamětní mince, malování na obličej, pohádka pro děti, pěvecké a varhaní koncerty, komentované prohlídky kostela sv. Vojtěcha a stánky...

Dyzajn market Máj

Včera v 15:48

Dyzajn market Máj se koná 18. a 19. května na Výstavišti v Holešovicích, oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma a bez bariér.

Seafood & Prosecco opět na Grébovce

Včera ve 13:44

Nejlepší kalamáry, krevety, chobotnice, tuňáka, pražmu, mořského vlka a další laskominy z grilu na dřevěném uhlí v neděli 28. dubna od 12 hodin. Chybět nebudou ani oblíbené předkrmy v podobě oblíbených tataráků a pomazánek.

Čarodějnický rej u sokolovny v Praze 15

Včera v 10:36

Před Švehlovou sokolovnou se 30. dubna slétnou čarodějnice. Soutěže, sladké ceny, buřtíky a oheň, začíná se v 17 hodin.

Pražská lítačka letos již podvanácté

Včera v 08:58

V pátek 26. dubna se koná  12. ročník závodu Pražská lítačka. Nově lze jako dopravní prostředek použít trolejbus nebo sdílené kolo. Registrace účastníků je od 15 hodin v Muzeu MHD ve Střešovicích, kde se také nachází cíl.

Praha 1: Den otevřených dveří Střediska sociálních služeb

Včera v 07:36

Zájemci z řad seniorů a jejich rodin se mohou přijít podívat do Střediska sociálních služeb v pondělí 29. dubna.

Komentovaná vycházka: Vršovice plné umění i průmyslu

23. dubna 2024 v 19:54

Vydejte se na průzkum desáté městské části a objevujte ji hned několika způsoby. Praha 10 nabízí svým obyvatelům možnost objevovat a poznávat místní rozmanitosti a zajímavosti.

Další články
Nahoru