Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Matějů a Zmrhal pomohli Brescii bodovat. Juventus vyhrál v Boloni, Atalanta porazila Lazio

Juventus zvýšil náskok na špici tabulky italské ligy před Laziem na čtyři body, ale římský celek má o zápas méně. Ronaldo a spol. zvítězili 2:0 v Boloni, v jejímž týmu zůstal Krejčí jen mezi náhradníky. Třetí Inter Milán ztratil body doma se Sassuolem po remíze 3:3. Fotbalisté poslední Brescie ve svém prvním utkání po restartu soutěže remizovali na hřišti Fiorentiny 1:1. Za hosty hráli Češi Matějů a Zmrhal. Hráči Atalanty Bergamo otočili šlágr kola, ve kterém prohrávali po 11 minutách o dva góly, a zvítězili nad Laziem Řím 3:2.

Hráči AC Milán se radují po gólu v brance Lecce
zdroj: ČTK/AP autor: Donato Fasano

Lazio vstoupilo do zápasu aktivněji, po vlastní brance Martena De Roona a trefě Sergeje Milinkoviče-Saviče vedl druhý tým soutěže již v 11. minutě 2:0.

Domácí snížili sedm minut před poločasem hlavičkou Robina Gosense. Druhý poločas již byl v režii Atalanty.

Tvrdou ranou zpoza šestnáctky se s odrazem od břevna trefil Ruslan Malinovskij, v 80. minutě pak zařídil Bergamu body po rohovém kopu José Palomino. 

Juventus, jenž minulý týden prohrál ve finále Italského poháru s Neapolí na penalty, utkání s Boloňou rozhodl už v první půli. Ve 23. minutě se prosadil Cristiano Ronaldo z pokutového kopu.

Slavný portugalský kanonýr si připsal 22. ligovou branku v sezoně, na nejlepšího střelce soutěže Cira Immobileho z Lazia ztrácí pět zásahů. Pojistku "Staré dámy" přidal ve 36. minutě Paulo Dybala po patičce Federica Bernardeschiho.

Hosté po změně stran už další góly nepřidali, protože hlavně Ronaldo zahodil několik velkých šancí a v poslední minutě mu rozhodčí neuznali gól kvůli ofsajdu.

Na výsledku už nic nezměnilo ani vyloučení obránce turínského týmu Danila v nastavení po druhé žluté kartě. Boloňa je v tabulce desátá.

Hosté ze Sassuola vyválčili na stadionu Giuseppe Meazzy bod především díky dvěma brankám v poslední desetiminutovce.

Sassuolo šlo do vedení překvapivě už po čtyřech minutách hry, z brejku se prosadil Francesco Caputo.

Domácí ještě před poločasem otočili díky brance Romelua Lukaka z penalty a střele Cristiana Biraghiho po rychlé kombinaci.

Hektickou koncovku utkání zahájil v 81. minutě Domenico Berardi, který vyrovnal z pokutového kopu.

A ačkoliv Borja Valero dokázal po pěti minutách vrátit domácím vedení, bod za remízu zařídil z následného tlaku Giangiacomo Magnani. 

Brescii v 17. minutě poslal do vedení Alfredo Donnarumma proměněným pokutovým kopem. Ve 29. minutě vyrovnal Germán Pezzella hlavou z rohu.

Domácí pak nováčka zatlačili a vytvořili si řadu šancí, ale obrana v čele s gólmanem Jessem Joronenem odolávala. Rozhodčí navíc týmu z Florencie na začátku druhé půle neuznali dva góly v rychlém sledu.

Další komplikace pro Fiorentinu přišla v 70. minutě. Obránce Martín Cáceres, který zavinil penaltu, byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Hosté cenný výsledek udrželi, ale ligovou sérii bez vítězství prodloužili na 12 zápasů. Na první nesestupovou příčku Brescii chybí osm bodů.

Lecce v úvodu několikrát podržel brankář Gabriel, kterého poprvé překonal ve 26. minutě Samu Castillejo. Domácí pak přidali a favorizované AC zatlačili.

Branka Biagia Meccariella ještě neplatila kvůli ofsajdu, ale v 54. minutě už vyrovnal Matteo Mancosu z penalty.

Milánskému týmu bleskově vrátil vedení Giacomo Bonaventura a v 57. minutě zvýšil Ante Rebič po samostatném úniku. Čtvrtý gól hostů přidal střídající Rafael Leao v 72. minutě.

Utkání Verona - Neapol (Kumbulla proti Maksimovičovi)
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it

Favorit z Neapole navázal na vítězství ve finále domácího poháru proti Juventusu z minulého týdne a ve svém prvním ligovém duelu po koronavirové přestávce si připsal čtvrtý plný bodový zisk v Serii A po sobě, když porazil Veronu 2:0.

V 38. minutě se ve Veroně po rohu prosadil Milik a desátým gólem v ligové sezoně otevřel skóre. Po hodině hry hostům pomohlo video, které odhalilo před vyrovnávací brankou domácích hru rukou. Pojistku přidal opět po rohovém kopu Lozano.

Italská liga - 27. kolo:

Fiorentina - Brescia 1:1 (29. Pezzella - 17. Donnarumma z pen.), Lecce - AC Milán 1:4 (54. Mancosu z pen. - 26. Castillejo, 55. Bonaventura, 57. Rebič, 72. Leao), Boloňa - Juventus 0:2 (23. Ronaldo z pen., 36. Dybala), Verona - Neapol 0:2 (38. Milik, 90. Lozano), Ferrara - Cagliari 0:1 (90.+3 Simeone), FC Janov - Parma 1:4 (59. Falqué z pen. - 18., 33. a 53. Cornelius, 87. Kulusevski), FC Turín - Udine 1:0 (16. Belotti), Inter - Sassuolo 3:3 (41. Lukaku z pen., 45.+1 Biraghi, 86. Valero - 4. Caputo, 81. Berardi z pen., 89. Magnani), Bergamo - Lazio 3:2 (38. Gosens, 66. Malinovskij, 80. Palomino - 5. vlastní De Roon, 11. Milinkovič-Savič). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články