Petr Vinš už není starostou ústeckého Střekova, zastupitelé ho odvolali

25. červen 2020 09:25

Ústecký obvod Střekov nemá starostu. Petra Vinše z hnutí „Za lepší Střekov“ 24. června večer na návrh opozičního hnutí „PRO! Ústí“ v tajném hlasování odvolalo 10 z 15 zastupitelů.

Podle místostarosty Pavla Peterky z hnutí ANO mezi hlavní důvody patřila špatná komunikace bývalého starosty s radními. Za hlavní Peterka považuje Vinšovy neshody s tajemníkem radnice, které mohly vést k odchodu pracovníků a destabilizaci úřadu, jako se to stalo v minulém volebním období.

Petr Vinš neshody s tajemníkem připustil: „Dával jsem zkrátka úkoly, a ty jsem očekával, že budou splněny. To se nedělo, tak jsem začal navrhovat změny a samozřejmě pan tajemník, jakožto šéf úřadu, ty změny neakceptoval. Samozřejmě nějaké neshody byly, ale nemyslím si, že byly výrazné – jako klasicky v práci, kdy máte různé názory na styl řízení. Byli jsme tam prostě dva kohouti na jednom smetišti.“

Místo Vinše zvolili zastupitelé radním Jakuba Přibyla z PRO! Ústí. Funkce starosty zůstala neobsazená a obvod zatím budou řídit dva místostarostové – Pavel Peterka z ANO a Aleša Kymličková z ODS.

Spustit audio

Související