Tenistky v Charlestonu opět limitoval déšť. Matteková-Sandsová poslala svůj tým do vedení 3-2

25. 6. 2020, 10:38
Aktuality 0
CREDIT ONE BANK INVITATIONAL - V Charlestonu včera pokračoval turnaj týmů Credit One Bank Invitational. Po dvou dnech, během nichž se kvůli dešti nestihly odehrát tři z osmi naplánovaných zápasů, vede Team Peace kapitánky Bethanie Mattekové-Sandsová 3-2 na zápasy. Právě Matteková získala aktuálně rozdílový bod, když porazila 6-1 6-3 olympijskou šampionku Monicu Puigovou z Portorika.
Bethanie Matteková-Sandsová

V Charlestonu se letos v dubnu nemohl kvůli pandemii koronaviru odehrát tradiční podnik WTA na zelené antuce. Pořadatelé tak o dva měsíce později připravili alespoň akci bez diváků za přísných hygienických podmínek.

Na šestidenním turnaji
Credit One Bank Invitational startují dva osmičlenné týmy - Team Peace kapitánky Bethanie Mattekové-Sandsové a Team Kindness kapitánky Madison Keysové.

V úterý se měly odehrát čtyři dvouhry, od středy do soboty jsou v plánu vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra a vyvrcholit má akce 'super nedělí', kdy budou na programu čtyři čtyřhry. Celkem tedy dojde na 24 zápasů a ve hře je dohromady 48 bodů - první dva dny je výhra za 1 bod, další dva dny za 2 body a o víkendu bude mít vítězný zápas cenu 3 bodů.

První dva dny ale pořadatelům nepřálo počasí a odehrát se stihlo jen 5 z 8 duelů. Ve středu se nejprve dohrál zápas mezi Amandou Anisimovovou a Daniellou Collinsovou, která neudržela vedení 4-1 z předchozího dne a prohrála 5-7 4-6.

"Jakmile jsem se trochu uklidnila, našla jsem svůj rytmus a tlačila se více do svých úderů. Včera jsem byla rozhodně nervóznější, protože mám zodpovědnost za tým a to je vždy těžší," komentovala Anisimovová.

Team Peace tak prohrával 1-2, ale než začalo pršet, vývoj otočil. Australanka Ajla Tomljanovicová nejprve smetla 6-1 6-2 domácí Shelby Rogersovou a sama kapitánka Bethanie Matteková-Sandsová pak přehrála 6-1 6-3 Portoričanku Monicu Puigovou



Rozehrán byl ještě vůbec první deblový zápas, v němž Kanaďanka Eugenie Bouchardová s Collinsovou získaly první set proti páru Sloane Stephensová a Amanda Anisimovová. Vůbec se na kurt nedostaly Běloruska Viktoria Azarenková s domácí Jennifer Bradyovou a Američanky Caroline Dolehideová s Madison Keysovou.

Důvod? "Purple Rain".

• CREDIT ONE BANK INVITATIONAL •
Charleston (USA / Jižní Karolína) zelená antuka
kompletní výsledky (23. - 24. 06. 2020)
Team Peace (kap. Matteková-Sandsová) - Team Kindness (kap. Keysová) 3-2
úterní výsledky (23. června)
Keninová (USA) - Riskeová (USA) 6-1 6-1 ... 1-0
Navarrová (USA) - Fernandezová (Kan.) 4-6 0-6 ... 1-1
Collinsová (USA) - Anisimovová (USA) 5-7 4-6 ... 1-2
Tomljanovicová (Austr.) - Rogersová (USA) 6-1 6-2 ... 2-2
středeční výsledky (24. června)
Matteková-Sandosvá (USA) - Puigová (Portor.) 6-1 6-3 ... 3-2
Bradyová (USA - Azarenková (Běl.) / odloženo kvůli dešti
Bouchardová/Collinsová (Kan./USA) - Stephensová/Anisimovová (USA) 6-4 0-1* / přerušeno deštěm
Dolehideová (USA) - Keysová (USA) / odloženo kvůli dešti
čtvrteční program (25. června)
23:30 | Navarrová (USA ) - Riskeová (USA)
01:00 | Bouchardová (Kan.) - Fernandezová (Kan.)
02:30 | Matteková/Keninová (USA) - Azarenková/Keysová (Běl./USA)
04:00 | Tomljanovicová (Austr.) - Puigová (Portor.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist