Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Jaký byl první kurz překážkových závodů?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Ve dnech 13. - 14. června se uskutečnil historicky první kurz překážkových závodů pod vedením Lucie Badalíkové, Laďky Jeřábkové a Martiny Chrástkové. Celá akce se konala v Panther Gymu Čakovice, který nabízí velmi dobře vybavenou zónu pro OCR, také vybavení pro kalisteniku a v blízkosti se nachází i letňanský lesopark. Byl tak jasnou volbou pro potřeby kurzu. Navíc nabídl skvělé zázemí pro účastníky kurzu, kteří hojně využívali především nabídky výborné kávy na baru.

Pro účastníky kurzu byl připraven náročný, ale pestrý program na celý víkend. Tři skupinky čítající cca 9 sporťáků se během slunečné a velmi teplé soboty protočily na všech třech stanovištích. OCR sekce s Luckou byla věnovaná především problematice správného úchopu, pohybu na kruzích, ručkování na hrazdě a i dalším variantám úchopů využitých při OCR (koule a nunčaky). První stržené mozoly na sebe nenechaly dlouho čekat.

Kalistenika přinesla pro mnohé objev nového posilování s vlastní vahou. Laďka jako zkušená lektorka nenechala nic náhodě. Účastníky provedla základy od visu na hrazdě přes metodiku shybu až po správné provedení vzporu na bradlech či kruzích a neopomněla ani problematiku kliku.

Běžeckou část kurzu měla na starost zkušená bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Martina. I tady byla prioritou technika provedení, tedy především atletická abeceda. Za hodinu a půl každý ze sporťáků "naabecedoval" téměř 5 km, samozřejmě včetně rozklusání, vyklusání apod. Na závěr nikdo neunikl videoanalýze a detailnímu rozboru svého běžeckého kroku.

Nedělní počasí bylo opakem soboty, déšť Čakovice smáčel od rána a neustal za celý den. Sobotní bolístky na rukách se nezahojily ani účastníkům, ani lektorkám a náplast a tejpy byly nezbytným vybavením téměř každého. Ráno opět začalo rozcvičkou a po opětovném rozdělení do tří skupin následovaly další tipy a rady v oblasti OCR, kalisteniky a běhu. Odpoledne organizátorky nachystaly všem překvapení v podobě malého OCR závodu v okolí Panther Gymu (závod měl 4 kilometry a 10+ překážek).

V OCR části se téma kurzu zabývalo již pokročilejšími technikami zdolávání překážek, napřáklad stairway. Ve venkovních prostorách ještě následovaly ukázky zdolávání různých druhů stěn, které budou postaveny v závodě Hovorčovická pěst, který se zde uskuteční 27. června 2020, a byly zapůjčeny pro potřeby kurzu. Účastníci tak měli možnost si natrénovat překážky do závodu.

Kalistenika nezůstala pozadu s pokročilejšími variacemi cviků. Laďka účastníky prověřila na problematice úchopu. Dále byly představeny nejrůznější způsoby shybů "na všem, co najdeš", mimo jiné i trámový úchop, který dal většině účastníků kurzu opravdu zabrat. :-) Součástí byl i šplh na laně bez přírazu, který se pro některé stal novinkou. Účastnici se skvěle podporovali a hecovali na zdolání lana.

Nedělní královskou disciplínou byl běh! Vytrvalým deštěm zmáčený lesopark se proměnil v bahenní lázně, ale ani tady nic nebylo odpuštěno, výběhy a seběhy se tak staly velmi náročnými a každá chyba byla potrestána skluzavkou - během 1 hodiny GPSky napočítaly zase asi 5 km v rozličném terénu.

Po pauze na oběd následoval již zmíněný závod, který začínal ručkovací částí v Panther Gymu, kde byla k dispozici lehčí i těžší varianta (fast and slow line). Další překážky byly připraveny venku, závodníci měli za úkol překonat sérii stěn a přelézt plot, následně pokračovat dál do lesoparku, kde byly připraveny další úkoly. Bahnitý terén závod ještě ztížil a závodníky pořádně potrápil, hlavně při stoupání do kopce se sandbagem. Cílová čára byla opět v Panther Gymu po výběhu tří pater schodů.

Vítězové byli odměněni věcnými cenami od partnerů Gladiator Race (startovné), Enervit (suplementy), segmenty MMK Grip či slevovými kupony na oblečení Drill Athletics.

Na všechny účastníky čekal certifikát za úspěšné absolvování kurzu. Cílem kurzu bylo účastníky něco naučit, unavit a umazat, a to si myslíme, že se opravdu povedlo! Velmi dobrá nálada nás provázela po celý víkend.

Další kurzy a workshopy k překážkovým závodům budou následovat. Ten nejbližší se uskuteční 6. července 2020 na OCR hřišti Gladiator Race Aréna v Hradci Králové. Více informací na facebookové události. Těšíme se na Vás.

Požádali jsme pár účastnic kurzu o referenci.

Jana Rosická

Kurz byl pro mne naprosto adrenalinový, plný pozitivní energie. Spousty nových podnětů, zkušeností a námětů, jak se dál zlepšovat. Vysoce cením profesionalitu trenérek s individuálním přístupem ke každému jednotlivci. Geniální spojení tří druhů tréninku pro posun v oblasti OCR. Pro mne osobně i obrovská zkušenost na zcela nových překážkách. Završení kurzu závodem bylo úžasné. Rozhodně doporučuji! Úžasné trenérky, krásné prostředí, prostě jedenáct bodů z deseti.

Marie Šubrová

Závodů OCR je stále více, ale kurz, který by naučil, jak se na takový závod připravit, tak ten tu bohužel nebyl. Byla otázka času, kdy se konečně objeví a kdo se chopí takové přípravy. A právě holky se toho ujaly a já nečekala ani chvilku s přihláškou na kurz překážkových závodů. Byla to skvělá volba a jsem moc ráda, že jsem se na tento kurz přihlásila. Skvělá organizace, náplň kurzu, intenzivní příprava a vynikající lektorky, které nám po celou dobu kurzu předávaly tolik potřebných informací právě ke zvládnutí techniky, dále nácviku na určité překážky a zdokonalení zásobníku cviků.

Hodně z nás tam bylo právě proto, že jim chyběla technika ke zdolání překážek, a díky názorné ukázce, vysvětlení a vyzkoušení to bylo všem velkým přínosem. Techniky cviků, příprava a nácvik nám hodně pomohl a vím, že všichni odjížděli spokojeni, a právě díky kurzu se posunuli a získali nové informace, dovednosti a sebevědomí. Teď již vím, že správnou technikou se dá vše zvládnout.

Moc děkuji holkám, díky kurzu mám odvahu se zase pustit do závodění a nebát se překážek. Vím teď, jak je zvládnout, a hlavně mám mnoho informací k jejich tréninku. Poslední tečkou za tímto skvělým kurzem byl nedělní závod, který nám holky připravily. Vše, co nás naučily, jsme si všichni mohli hned vyzkoušet. Naprosto dokonale připravený závod, který jsem si opravdu užila, a mohla hned využít vše, co jsem se dozvěděla. Moc děkuji za tento kurz a už teď jsem přihlášená na další, protože vím, že to bude opět stát za to. Holkám patří velké díky a těším se na další setkání.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie