Marián Hossa míří do hokejové Síně slávy, Patrik Eliáš ne

Marián Hossa míří do hokejové Síně slávy.

Čecha nevybrali, Slováka ano. Marián Hossa napodobil Petera Šťastného a jako druhý slovenský hráč bude uveden do hokejové Síně slávy v Torontu. Stejně jako loni se ani letos bohužel nedostalo na Patrika Eliáše, který rovněž patřil mezi kandidáty.

Mariána Hossu draftovala do NHL v roce 1997 Ottawa a po 17 letech, 30. října 2014, zaznamenal v dresu Chicaga proti Senators 1000. kanadský bod. Stal se tím 80. hráčem v historii zámořské soutěže, který na tento milník dosáhl.

S Indiány zvedl jednačtyřicetiletý slovenský forvard nad hlavu třikrát Stanley Cup s konečnou bilancí 1 309 zápasů v NHL, v nichž dal 525 gólů a na dalších 609 nahrál. Úctyhodná Hossova kariéra bude oceněna uvedením rodáka ze Staré Ľubovni do Síně slávy.

„Tento den pro mě tolik znamená. Nikdy by mě nenapadlo, že prožiju tak úžasnou kariéru. Sen se mi splnil po získání prvního Stanley Cupu. Tohle je rozhodně něco speciálního,“ řekl Hossa webu Chicago.suntimes.com.

Spolu s Hossou, jenž skončil s hokejem předloni kvůli kožním potížím, budou do Síně slávy uvedeni ještě Jarome Iginla, Kevin Lowe a Doug Wilson. Opět se naopak nedočká legenda New Jersey Patrik Eliáš. Druhý nejproduktivnější Čech v NHL a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu neobdržel dostatek hlasů a nepřipojí se tak k legendám Nedomanskému a Haškovi.

Tagy: