Vznikla neopakovatelná koncertní nahrávka, říká klarinetista a manažer Hradišťanu David Burda

Společné koncertní cédéčko tří kulturních institucí je událost. Hradišťan, Spirituál kvintet a operní diva Dagmar Pecková během jediného večera, co víc si přát.

Samozřejmě byl u toho i David Burda. S Hradišťanem hrál poprvé ve 14 letech a už mu zůstal věrný. Postupem času kromě zpívání a hraní přibral i funkci manažera souboru a vypadá spokojeně.  

Jedinečnost nové nahrávky je i v tom, že prakticky souběžně s jejím vydáním nás navždy opustil jeden z pilířů Spirituál kvintetu Dušan Vančura. „Z toho až člověka mrazí,“ přiznává David.

Nejen o nové desce, ale i dalších plánech Hradišťanu jsme si s Davidem Burdou povídali na vlnách Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.