Tenisté mají za sebou u Máchova jezera dva zápasy ve skupině

25. 6. 2020, 09:20
Aktuality 16
Na antukových kurtech ve Starých Splavech u Máchova jezera dnes pokračuje skupinová fáze hlavní soutěže pro 16 tenistů a tenistek. Kvůli dešti se včera stihly odehrát pouhé čtyři zápasy, zbytek středečního programu byl přesunut na dnešek.
© machalakeopen.cz

Po dvoudenních kvalifikačních bojích včera začala hlavní soutěž, ale po necelých třech hodinách hry v tenisovém areálu u 'Mácháče' začalo pršet a tenisté se už na kurt nevrátili. Pořadatelé během odpoledne rozhodli, že zbytek programu odloží na čtvrtek.

První body si stihli připsat Jan Šátral, Zdeněk Kolář, Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová. Zbytek zápasů musel být přesunut na dnešek.

V úvodních zápasech ženské Skupiny B se žádné překvapení nekonalo. Zkušená dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Barbora Krejčíková si poradila 6-3 6-3 se 14letou kvalifikantkou Sárou Bejlek, Johana Marková ve dvou tie-breacích zdolala ještě o rok mladší Brendu Fruhvirtovou. Krejčíková i Marková pak vyhrály i druhé zápasy a v pátek tak svedou vzájemný souboj o 1. místo ve skupině a tedy postup do semifinále.

Jesika Malečková v úvodním zápase Skupiny C zužitkovala své zkušenosti a 14letý talent Nikolu Bartůňkovou přehrála hladce 6-1 6-3. Ve druhém zápase "céčka" si 17letá Darja Viďmanová po setech 6-3 6-3 vyšlápla na o 18 let starší Lucii Hradeckou., vpodvečer porazila i Bartůňkovou a v pátek se s Malečkovou utká o postup do semifinále.

Tereza Smitková svůj první zápas od loňského US Open prohrála. Bývalá 57. hráčka světa nestačila 6-7(6) 6-3 4-10 na teprve 15letou Lindu Noskovou. Ve Skupině D dále uspěla Veronika Vlkovská, která smetla 6-0 6-3 Anastasii Detiucovou. Večer si však připsaly výhru i Smitková a Detiucová a všechny tenistky mají po bodu.

Kateřina Siniaková zvládla i svůj druhý zápas u Máchova jezera bez ztráty setu. Nasazená jednička si dnes poradila 6-4 6-0 s Barborou Miklovou a má před zítřejšími závěrečnými skupinovými boji nejlepší výchozí pozici pro postup do semifinále. Patnáctiletá Linda Fruhvirtová totiž nestačila 0-6 5-7 na Miriam Kolodziejovou.


V soutěži mužů zatím až na jednu výjimku vyhrávají favorité
Nasazená jednička Macha Lake Open Lukáš Rosol dners zaznamenal dvě hodně vydřenáu vítězství. Nad talentovaným mladíkem Ondřejem Štylerem zvítězil 3-6 6-3 10-8, Dalibora Svrčinu pak udolal 6-1 0-6 11-9, přestože v rozhodujícím super tie-breaku prohrával 3-8.  V souboji mladší generace Michael Vrbenský jasně přehrál 6-1 6-4 Dalibora Svrčinu a, ale ve druhém duelu vzdal Štylerovi.

Také vývoj Skupiny D poznamenala skreč. Václav Šafránek nejprve potvrdil roli favorita po vítězství 6-0 6-4 nad kvalifikantem Tomášem Jirouškem, ale v následném utkání vzdal Andrewu Paulsonovi. Ani set ve dvou duelech neztratil Jonáš Forejtek, loňský vítěz juniorského US Open zdolal 7-5 7-6(5) dalšího talentovaného mladíka Paulsona a 7-6 6-4 si poradil s Jirouškem.

Překvapivý průběh se zápletkou má Skupina C. Dvě vítězství má totiž na kontě David Poljak, který zaskočil Tomáše Macháče a porazil i jediného zahraničního účastníka soutěže Martina Damma. Adam Pavlásek přehrál Damma, ale podlehl Macháčovi a tak před pátečními duelu je situace ve skupině poměrně zamotaná.

Zdeněk Kolář pokračuje bez ztráty setu, dnes porazil 6-4 6-2 Martina Krumicha a je velmi blízko postupu ze Skupiny B. V té dnes bodoval také Pavel Nejedlý, který přehrál 6-4 6-3 favorizovaného Jana Šátrala.

Turnaj se koná systémem čtyř skupin po čtyřech hráčích, láká na české hvězdy a velké talenty. Vítězové skupin projdou do sobotních semifinále. Obě finále jsou na programu v neděli. Turnaj je přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis.

Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 korun
čtvrteční výsledky (25. 6. 2020)
• Dvouhra mužů •
Skupina A
Rosol - Štyler 3-6 6-3 10-8
Vrbenský - Svrčina 6-1 6-4
Rosol - Svrčina 6-1 0-6 11-9
Vrbenský - Štyler 2-6 0-1 / skreč V.
Skupina B
Kolář - Krumich 6-4 6-2
Šátral - Nejedlý 4-6 3-6
Skupina C
Pavlásek - Damm 6-2 6-2
Macháč - Poljak 6-2 6-7(9) 2-10
Pavlásek - Macháč 2-6 6-4 9-11
Poljak - Damm 6-1 6-7(9) 10-3
Skupina D
Šafránek - T. Jiroušek 6-0 6-4
Forejtek - Paulson 7-5 7-6(5)
Forejtek - T. Jiroušek 7-6(2) 6-4
Šafránek - Paulson 1-6 1-2 / skreč Š.
Pořadí skupin
• Dvouhra žen •
Skupina A
Kolodziejová - L. Fruhvirtová 6-0 7-5
Siniaková - Miklová 6-4 6-0
Skupina B
Marková - B. Fruhvirtová 7-6(5) 7-6(3)
Krejčíková - Bejlek 6-3 6-3
Krejčíková - B. Fruhvirtová 6-2 6-3
Marková - Bejlek 6-1 6-0
Skupina C
Hradecká - Viďmanová 3-6 3-6
Malečková - Bartůňková 6-1 6-3
Malečková - Hradecká 6-2 6-2
Viďmanová - Bartůňková 4-6 6-4 10-6
Skupina D
Detiuc - Vlkovská 0-6 3-6
Smitková - Nosková 6-7(6) 6-3 4-10
Nosková - Detiucová 2-6 6-3 5-10
Vlkovská - Smitková 4-6 1-6
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
lvicek
Videl jste nekdo zapasy Lucky Hradecky? Jaky to bylo? Skore moc nadejne nevypada :/. A kdo je to ta Vidmanova? To slysim poprve.
Reagovat
travar
Darja Viďmanová jako mladší a starší žákyně hrávala pod ruskou vlajkou a všechny naše hráčky porážela. Získala české občanství a to jí umožnilo zůčastnit se Pardubické juniorky, kterou překvapivě vyhrála už v patnácti letech. Teď je jí 17 let, hraje pod českou vlajkou a patří jí 40. místo na juniorském žebříčku ITF.

Je to vysoká hráčka s dobrým servisem a hodně defenzivním stylem hry. U tak vysoké hráčky je to hodně překvapivé. Dokonce i Nikola Bartůňková proti ní útočila. Nechci nikoko podceňovat nebo odepisovat, ale s tak slabými údery to bude mít do budoucna hodně obtížné.
Reagovat
Fandina
U holek je to po dvou dnech ve skupinách cca podle žebříčku, nejvýše postavené ve skupině jsou na prvním místě, ale zítřek rozhodne. Skupina D je nejvíc vyrovnaná.

U kluků jsem spíš čekala, že na čele skupin bude také Pavlásek a Šafránek, ale tam to ani tak moc podle žebříčku není. Takže jsem zvědavá na zítřek, jak dopadnou poslední zápasy a také to už bude na O2 TV Sport Tenis.

https://www.livesport.cz/tabulka/CWVkLJLd/MahTQoSj/#table
https://www.livesport.cz/tabulka/4ts1CRHd/SrlfXmkN/#table
Reagovat
tommr
proti Báře Krejčíkový byla zcela bez šance. V jejím věku je to ale pochopitelný. Ještě se má co učit ...
Reagovat
tommr
Linda mě dneska trochu zklamala. V nedávných zápasech proti Báře Strýcový na Spartě a proti Kristýně Plíškový na Štvanici hrála o dost líp i když v nich taky prohrála. Dneska to ale byla bída ...
Reagovat
EllNino
zvláštní, že má v 15 výkony nahoru dolů co :)
Reagovat
misa
Pěkná výhra nad osmifinalistkou Wimbledonu 2014. Výhled do budoucnosti je u českého ženského tenisu hodně nadějný.
Reagovat
travar
Linda Nosková je jeden z našich největších talentů, má obrovský potenciál. Hraje pestře, rychle a agresivně. Její tenis je naprosto přirozený. Musí mít úžasnou techniku úderů, protože jí to lítá rychle od rakety aniž by se snažila. Ostatní hráčky do toho musí pořádně práskat, aby jim to letělo, Lindě to letí samo :)
Reagovat
lvicek
A proc to neprenasi O2 uz dneska? To je trochu divne, ze z tech skupin budou k videni jen nektere zapasy...
Reagovat
tommr
je to škoda. Zápasy jsou ale k vidění na streamech třeba tady:
https://www.youtube.com/watch?v=lO5ZcqOCnfk
Reagovat
travar
Stream ze všech kurtů:

https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
George_Renel
Koukám že hráčka na 403 místě řebříčku WTA měla značné problémy s 13 letým děvšetem.
Reagovat
tommr
Brenda je údajně ještě větší talent než Linda ...
Reagovat
fretek
Linda Fr. to hraje málokdy jinam, než soupeřce na raketu.
Reagovat
jirkaS
toho jsem si všim, a dělá to bohužel na síti
Reagovat
jirkaS
beru zpět, to byla Bartůňková
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist