Hlavní obsah

Už vidím světlo na konci tunelu, raduje se Voráčkův spoluhráč bojující s rakovinou kostí

Mimořádné potěšující zpráva, z níž nemají radost pouze hokejoví fanoušci Flyers, přišla v úterý z Philadelphie. S mužstvem vůbec poprvé od prosincového diagnostikování vzácné formy rakoviny kostí trénoval třiadvacetiletý švédský útočník Oskar Lindblom.

Foto: Profimedia.cz

Oskar Lindblom v dresu Philadelphie.

Článek

„Pořád na tom nejsem tak dobře, jako tomu bývalo za normálního stavu. Bylo ale zábavné být zase na ledě, užít se s kluky trochu zábavy a cítit, jaké to je zase bruslit," prohlásil rodák z Gävle, jenž si v poslední sezoně, než mu byla zjištěna rakovina, připsal 11 gólů a sedm asistencí ve 30 zápasech.

Léčba podle Lindbloma probíhá podle plánu. „Jde to skvěle, už toho před sebou moc nemám a brzy budu na konci. Už vidím světlo na konci tunelu. Teď už jen čekám na dokončení chemoterapie, abych se zase mohl vrátit k týmu a začal hrát hokej. Bude neskutečné se zase vrátit k normálnímu životu," těší se bývalý švédský mládežnický reprezentant.

Přestože aktuální ročník, který bude po koronavirové pauze dohráván rovnou vyřazovací částí s netradičním počtem 24 účastníků, už Lindblom nestihne, věří, že Flyers mají šanci získat Stanleyův pohár.

Philadelphia skončila v tabulce Východní konference čtvrtá, takže nemusí do předkola a rovnou ji čeká první kolo play off.

„Před přerušením sezony se nám dařilo, náš tým je opravdu velmi dobrý. Nemůžu se dočkat, až zase s kluky začnu trénovat. Opravdu mají dobrou šanci zažít vydařené play off," soudí spoluhráč Jakuba Voráčka, jenž se k návratu do zámoří teprve chystá.

Reklama

Související témata: