Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Náměstek policejního prezidenta končí ve funkci. Vild jde šéfovat policii v Plzni

Autor: ČTK - 
26. června 2020
09:30

Náměstek policejního prezidenta Jaroslav Vild končí na vlastní žádost ve funkci. Od července bude řídit policii v Plzeňském kraji. Vildův nástupce na prezidiu vzejde z výběrového řízení. Z policejního prezidia odchází k červenci také ředitel Kanceláře policejního prezidenta Miloš Bednařík, který nově povede policejní vzdělávací zařízení v Holešově. O personálních změnách dnes na webu informovala mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

Vild je náměstkem pro službu kriminální policie a vyšetřování více než tři roky. O převedení na uvolněné místo ředitele plzeňské krajské policie sám požádal. Do ukončení výběrového řízení na jeho nástupce bude řízením úseku náměstka pověřen ředitel kriminální policie Pavel Krákora, který byl donedávna ředitelem krajského ředitelství police v Plzni.

Bednařík vedl Kancelář policejního prezidenta více než devět let. Za tu dobu sloužil čtyřem různým šéfům policie. „Nabídku stát se ředitelem vzdělávacího zařízení PČR v Holešově přijal jako novou výzvu a také možnost návratu do svého domovského kraje na jižní Moravě,“ uvedla Rendlová. Po dobu výběrového řízení povede kancelář policejního prezidenta Jiří Trojáček, který u policie sloužil mimo jiné jako styčný důstojník na Balkáně.

Policejní prezident Jan Švejdar si je vědom, že změny na vrcholných pozicích policie vyvolávají řadu reakcí a diskusí. „Vždy tomu tak bylo a vždy tomu tak bude. Osobně jsem rád, že všichni jmenovaní zůstávají nadále součástí Policie ČR a své nové zařazení vnímají jako přirozený vývoj svojí profesní kariéry,“ uvedl Švejdar.

Zobrazit celou diskusi