Ve schránce slovenského novináře někdo nechal náboj. Sabo pracuje ve stejné redakci jako Kuciak

Investigativní novinář Peter Sabo našel ve své poštovní schránce náboj do pistole. Ve čtvrtek o tom informoval svého šéfa ze slovenského zpravodajského serveru Aktuality.sk. Ve stejné redakci pracoval také zavražděný novinář Ján Kuciak. Server už podle šéfredaktora Petera Bárdyho o možném zastrašování informoval ministerstvo vnitra i policejní prezidium.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský investigativní novinář Peter Sabo (na snímku) našel ve své poštovní schránce náboj do pistole

Slovenský investigativní novinář Peter Sabo (na snímku) našel ve své poštovní schránce náboj do pistole | Foto: Branislav Wáclav | Zdroj: Aktuality.sk

Peter Sabo se na serveru Aktuality.sk věnuje například dotačním podvodům nebo daňovým únikům.

Psal například o drogovém podsvětí v Seredi, kauzám spjatým s bývalým ministrem spravedlnosti Gáborem Gálem, daňových únicích na jižním Slovensku, kauze Dobytkář nebo kauzách souvisejících s dostavbou elektrárny Mochovce.

Obžalovaní popřeli, že si psali o Kuciakově vraždě. S Kočnerovým telefonem podle nich někdo manipuloval

Číst článek

Spolupracuje také na projektu s názvem Kočnerova knižnica. Jde zhruba o 57 terabytů dat, která shromáždila slovenská policie při vyšetřování Kuciakovy vraždy. Právě podnikatel Marian Kočner je stíhán za údajné objednání vraždy mladého novináře. Vinu ale odmítá.

Právě kvůli smrti mladého novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové se Bárdy a vedení serveru obávají o život redaktora Saboa. Proto okamžitě informovali ministra vnitra Romana Mikulce i policejního prezidenta Milana Lučanského. Sabo kvůli tomu i vypovídal na policii. „Spolu s policií jsme udělali vícero kroků, abychom ho ochránili,“ popsal Bárdy ve svém komentáři na stránkách serveru.

Ujistil ale čtenáře, že zastrašit se Aktuality.sk nenechají. Stejně jako v případě Kuciaka, kdy mu před jeho smrtí Kočner vyhrožoval. Tehdy ale podle Bárdyho policie a úřady selhaly.

Julie Waldová, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme