V příští sezóně bych mohl i jinde než za Kladno, připustil jeho majitel Jágr

Před nedávnem se hojně v tuzemském hokejovém zákulisí spekulovalo o tom, že by mohla stále hrající hokejová legenda Jaromír Jágr v příští sezóně nastupovat střídavě za pražskou Spartu, což by bylo považováno za senzaci. Takovýto krok by pomohl nejen Spartě, na kterou by v O2 Aréně tak chodilo více lidí, ale pochopitelně i Jágrovu Kladnu, které trápí nelichotivá finanční situace zvláště poté, co po předešlé sezóně 2019/20 sestoupila z extraligy do Chance ligy. A právě proto, aby pomohl kladenským Rytřům, je Jaromír Jágr ochotný v příští sezóně nastupovat i za jiný klub než právě za Kladno.

"Kdybychom byli zajištěným klubem a neměli žádné starosti, tahle myšlenka by v mé hlavě vůbec nebyla. Jenže bohužel nemám na starosti jen sebe a jako majitel Rytířů jsem zodpovědný za celý klub, včetně jeho mládeže," řekl k tomu Jágr a pokračoval: "Kdybych řešil jen sám sebe, tak už hokej dávno nehraju. Musím se pokusit sehnat co nejvíc peněz. Nejsem člověk, který by si řekl, že musím hrát jen za Kladno. Musím si dát dohromady plusy a minusy."

"Dokážu si představit, že bych hrál v jiných barvách, ale jen proto, že by z toho profitovali Rytíři. Podmínkou by bylo, že v nejdůležitější části sezony, tedy v play-off, bych hrál jen za Kladno. Jakákoliv spolupráce s extraligovým klubem by tak končila v lednu," netají se dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana tím, že mu  jde především o to, aby na tom bylo dobře finančně jeho Kladno.

Ke svému případnému střídavému angažmá ve Spartě Jágr uvedl, že si není úplně jist, jak by právě tento jeho krok nesli kladenští fanoušci. "Samozřejmě to vnímám. Kladenský klub ale beru jako své dítě, ke kterému mám zodpovědnost. Jestli je tady otázka života a smrti, přežití a nepřežití, čímž neříkám, že konkrétně je, musíš se prostě rozhodnout jinak, než by ses rozhodoval v běžné situaci," nechal se slyšet držitel dvou Stanley Cupů.

Pořád ale platí, že stále není jisté to, zda bude vůbec Jágr pokračovat ve své hráčské kariéře i v příští sezóně. "Pokud ano, chci hrát tak, abych se za své výkony nemusel stydět. Abych měl pocit, že když nastupuju, jsem přínosem. Ne na obtíž. Nechci, aby se mi lidi smáli a pomlouvali mě," řekl slavný hokejista, jenž v poslední extraligové sezóně zaznamenal za Kladno celkem 38 bodů (15 branek a 14 asistencí).

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Jaromír Jágr hokej

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy