MENU
Sledujte nás na sociálních sítích
Dotační Manager
COVID

Program Antivirus versus další dotace

Dum_vytah

Nové kolo výzev na obnovu infrastruktury v obcích

Fotbal_clanek

Červen 26, 2020 Komentáře (0) Zobrazení : 1502 Rozvoj venkova, Veřejný sektor

Dotace na vybudování hřišť či tělocvičen pro obce mezi 3 001–10 000 obyvateli

Nedávno byla Ministerstvem pro místní rozvoj poněkud překvapivě mimo standardní termíny podávání žádostí vyhlášena výzva na vybudování sportovišť či multifunkčních hal v obcích mezi 3 001-10 000 obyvateli. MMR se tímto krokem snaží rozšířit dotační možnosti v oblasti podpory sportovních hřišť a hal, protože před vyhlášením této výzvy existovala ze zdrojů ministerstva pouze podpora pro multifukční hřiště pro obce do 3 000 obyvatel.

Obce mezi 3 001–10 000 obyvateli sice i předtím byly v oblasti sportu podporovány, ale podmínky výzev umožňovaly pouze obnovu hřišť či tělocvičen v areálech škol, ovšem nikoliv vybudování či rekonstrukci sportovišť mimo školní areály. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) poté ve vlastním dotačním titulu podporovalo výstavbu či rekonstrukci hal, ale žadateli mohla být pouze města nad 10 000 obyvatel.

Tato „mezera“ v oblasti podpory sportovišť obcí a měst s 3 001–10 000 obyvateli se však nyní zacelila, takže si můžeme představit novou výzvu podrobněji. Žádat bude možné jak na rekonstrukci, tak i na výstavbu hal či hřišť. Konkrétně je možné získat dotaci na stavební úpravy či novostavby multifunkčních hřišť, fotbalových hřišť, sportovních hal nebo na obnovu či výstavbu kulturního domu, který je využíván pro sportovní účely.

Maximální procentuální výše poskytované dotace je 60 %, horní limit dotace v rámci absolutní částky činí 30 mil. Kč. Dolní limit dotace je stanoven na 500 000 Kč. Příjem žádostí již probíhá, a bude ukončen 28. srpna 2020. Alokace výzvy je stanovena na 150 mil. Kč. Realizace projektů může probíhat až do konce roku 2022, předpokládaný termín vyhodnocení je poté přelom měsíců září a října 2020.

Máte připravený vhodný dotační záměr z této oblasti? Neváhejte nás kontaktovat pro posouzení dotačních možností.
Redakce Dotačních novin, T: 538 705 776, @: info@dotacni.info

Tags:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>