Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Microsoft natrvalo zavře své kamenné prodejny

Microsoft, ilustrační fotografie
Microsoft, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Americká softwarová společnost Microsoft natrvalo zavře většinu svých kamenných prodejen na světě. Ve svém dnešním sdělení uvedla, že tato "strategická změna" je reakcí na přesun prodeje do internetového prostoru.

Podle informací na firemním webu provozuje Microsoft v současnosti na celém světě 83 poboček, kde předvádí a prodává své notebooky, herní konzoly Xbox a další hardware. Všechny musel zavřít už koncem března kvůli šíření nemoci covid-19. Sedmdesát dva z nich se nachází ve Spojených státech, zbylé pak v Kanadě, Austrálii a v Británii. Otevřené zůstanou jen čtyři ukázkové prodejny v New Yorku, Londýně, Sydney a v centrále firmy v Redmondu.

Microsoft uvedl, že hodlá i nadále investovat do svých digitálních prodejen, od kterých si slibuje dosáhnout na 1,2 miliardy zákazníků na 190 světových trzích. Zda s sebou změna strategie přinese i propouštění, firma neoznámila.

Microsoft začal své kamenné pobočky budovat v roce 2009. Chtěl napodobit úspěch konkurenčního Applu a jeho Apple Stores. To se mu ale podle agentury DPA nepodařilo, protože návštěvnost v prodejnách Applu poháněly tam předváděné iPhony, ale Microsoft v té době už vlastní chytrý telefon nenabízel.

Témata:  Microsoft

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy