Cestování

Residence U Černého orla

Publikováno: 22. 6. 2020
Autor: Alžběta Krausová
Foto: Amazing Places
logo Sdílet článek

Může se vám stát, že když půjdete kolem, snadno Residenci U Černého orla přehlédnete. Zkuste se proto dívat pozorně, ať se o tu krásu v centru Prahy neochudíte. Dům, jehož historie sahá až do poloviny 14. století, stojí jen pár kroků od Karlova mostu. Historie zde na vás dýchne na každém kroku.

Nejstarší zmínka z věhlasného Tomkova místopisu praví, že tu v té době stával palác mohučského arcibiskupa Ludwiga, který chránil celou jeho skupinu před nebezpečím během návratu na pražský královský dvůr. Právě k němu se váže malostranská pověst, podle níž je dům zasvěcen blahu a štěstí.

Šlechtické ubytování

Hotel v dnešní podobě je spíše rodinným podnikem. Disponuje pouze 12 pokoji, které jsou vybavené kvalitním dubovým nábytkem ve stylu šlechtických panství. Ubytovat se můžete jak ve standardních dvoulůžkových pokojích s okny do klidného atria, tak v o třídu luxusnějších s kvalitními Hästens postelemi a ručně malovanými stropy. Ti nejnáročnější si mohou dopřát spánek v podkrovním apartmá s plně vybavenou kuchyní a malým balkonem s výhledem na malostranské střechy. Oceňujeme i polštářové menu, kde si každý může vybrat přesně podle svých preferencí. Kuchyně česká, ale moderní

Residence disponuje vlastní restaurací s dobovou výzdobou a zachovalými historickými klenbami. Každé ráno se tu podává à la carte snídaně a po zbytek dne si pochutnáte na tradiční české kuchyni, avšak v moderním pojetí. Kdyby vás znenadání přepadl hlad během odpoledního lenošení v hotelu, na všech chodbách je připravena malá svačinka ve formě sendvičů, domácích koláčů, sušenek, limonády, kávy a čaje.

Pro byznysmeny i zamilované

Residence U Černého orla je oblíbeným místem pro všechny byznysmeny cestující do metropole za prací. Pro účely konferencí či teambuildingů poslouží soukromý salonek pro 30 osob. Páry zase určitě ocení romantické balíčky včetně lahve sektu, 5chodové večeře a snídaně až do postele. Stačí jen vyjít z hotelu a jste v centru všeho dění. Během chvilky se ocitnete u nejznámější dominanty hlavního města − Pražského hradu, projdete se po Kampě nebo vystoupáte na petřínskou rozhlednu. Neznáte-li Prahu, nechte si sestavit prohlídkovou trasu přímo na hotelové recepci, kde vám klidně zajistí i soukromého průvodce.

Kam v okolí

Vypsat vše by vydalo na samostatný článek. Půjdete-li Mosteckou ulicí na jednu stranu, dorazíte na Malostranské náměstí, ze kterého můžete pokračovat Nerudovou ulicí či po Zámeckých schodech až na Pražský hrad. Pustíte-li se na opačnou stranu, přijdete na Kampu a Karlův most. Kousek máte Vojanovy sady, Vrtbovskou, Nosticovu i Valdštejnskou zahradu. A samozřejmě i velké množství nádherných paláců.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků