Turistické oblasti v kraji lákají na speciální prohlídky, slevové karty a nové stezky

27. červen 2020 07:10

Novinkami pro letní sezonu se snaží přilákat návštěvníky turistické oblasti v Moravskoslezském kraji. Snaží se je přesvědčit, aby kvůli koronaviru místo zahraniční dovolené cestovali po regionu. Hejtmanství tak třeba připravilo kampaň, ve které krajské památky v nadsázce přirovnává k těm světovým.

„Například štramberská Trúba je velmi podobná s Galatskou věží v Istanbulu, zámek Raduň u Opavy je téměř identický se zámky na Loiře,“ popisuje koordinátor cestovního ruchu Moravskoslezského kraje David Karčmář.

Podle něj má nová kampaň přesvědčit turisty, aby před cestami do zahraničí dali přednost návštěvě tuzemských památek. Kraj je láká třeba speciálními komentovanými prohlídkami nebo workshopy.

Seznam může rozšířit každý

Seznam světových míst můžou rozšiřovat i samotní turisté. „Vše funguje prostřednictvím takových maximálně třicetisekundových pozvánek z daného světového místa, aby nám všem představili, co je pro ně v tomto kraji zajímavé,“ dodává Karčmář.

Úplnou novinkou je pak speciální slevová karta přímo pro Ostravu. „Hosté, kteří přijedou do některého z vybraných ubytovacích zařízení, získají kartičku, která je bude opravňovat ke vstupu do vybraných městských expozic a atraktivit v cestovním ruchu,“ vysvětluje koordinátor David Karčmář.

Podobné slevové karty budou od začátku července platit i v Krnově.

Čtěte také

Novinkami pro letní sezonu se snaží lákat návštěvníky také Turistická oblast Beskyd. „Připravena je úplně nová mapa Beskyd s 31 výlety, z nichž 13 je speciálně pro rodiny s kočárky. Návštěvníci se bez problémů zorientují, vyberou si jak náročnost trasy, tak délku,“ říká mluvčí turistické oblasti Eva Kijonková.

Novinkou pro letošek je třeba i Beskydská pivní stezka, na které lidé ochutnají pivo hned několika místních minipivovarů.

autor: Petr Dušek
Spustit audio

Související