Star Wars: Poslední z Jediů – scéna, kvůli které režisér J. J. Abrams vyprskl smíchy

Star Wars: Poslední z Jediů – scéna, kvůli které režisér J. J. Abrams vyprskl smíchy
Star Wars: Poslední z Jediů | Walt Disney Studios
POZOR! Spoilery k filmu Star Wars: Poslední z Jediů (2017)!
Star Wars: Poslední z Jediů
Star Wars: Poslední z Jediů
Řeč je o scéně, ve které padouch Kylo Ren zabije svého mistra Snoka, vůdce Prvního řádu. Pro mnoho fanoušků to bylo velké překvapení, protože do oné doby byl Snokeův charakter budován spíše do role hlavního padoucha celé trilogie. Přeci jenom se jednalo o temného lorda, od kterého přijímali rozkazy veškeří záporáci trilogie. Nemluvě o tom, že jeho postava byla dlouho zahalena závojem tajemství. Fanoušci se před vydáním filmu dohadovali o tom, čím je vlastně zač. Padlý Jedi, který přežil čistku před zánikem Republiky? Či snad dokonce samotný Darth Plaguies, který byl mistrem samotného Palpatina a byl dlouho považován za mrtvého? Teorií bylo mnoho, ale s příchodem filmu je mnozí fanoušci mohli vyhodit z okna. Jeho náhlá smrt rukou Kyla automaticky smetla fanouškovské naděje o tom, že bychom se o jeho minulosti něco dozvěděli.
A co si o této scéně myslí režisér předchozího Star Wars snímku?
"Když jsem četl první nákres oné scény, rozesmálo mě to, protože to byl zcela jeho (Rian Johnson) náhled na věc. Když na filmu pracoval, měl jsem možnost sledovat útržky jako divák. Oceňuji rozhodnutí, které jako filmař učinil, i když to jsou rozhodnutí, které by vypadaly zcela jinak, kdybych je měl učinit já. Stejně tak jako on by učinil jiná rozhodnutí, kdyby měl natočit Epizodu VII."
Od dob premiéry filmu fanoušci spekulují o tom, že Johnson oním rozhodnutím narušil Abramsův velký plán, který chystal pro celou trilogii. Ovšem v nedávném rozhovoru Abrams prohlásil, že tomu tak není. Snoke by pravděpodobně jen překážel příchodu Palpatina, který se má do nadcházející poslední epizody vrátit.
Co si o Snokově smrti myslíte vy?
Adam Driver
Star Wars: Poslední z Jediů
Poznáte oblíbené sci-fi snímky?