Proběhnou opravy tramvajových tratí a metra

DPP v létě provede opravy a rekonstrukce tramvajových tratí a metra za více než 300 milionů korun. Letošní letní prázdniny Dopravní podnik hl. m. Prahy využije k důležitým opravám a rekonstrukcím tramvajových tratí a metra.

Od soboty 4. července bude DPP na lince C, v úseku Pražského povstání – Hlavní nádraží, pokračovat ve výměně dřevěných pražců za betonové. Práce tentokrát potrvají až 9 dnů. Další výměnu pražců DPP plánuje na konec září. Kromě toho DPP vymění technologii zabezpečovacího zařízení metra ve stanici Ládví. Během léta DPP zrealizuje také hlavní etapy již probíhajících rekonstrukcí tramvajových tratí v Nádražní a Starostrašnické ulici. DPP letos v létě zmodernizuje další část dopravní infrastruktury Prahy za více než 300 milionů korun.

Začátek letních prázdnin a prodloužený víkend díky dvěma státním svátkům DPP tradičně již několik let využívá k výměně dřevěných pražců za betonové na nejstarším úseku pražského metra na lince C. Letos bude DPP práce provádět téměř v samotném centru Prahy mezi stanicemi I. P. Pavlova a Muzeem, což je zatím nejdelší úsek, ve kterém je potřebné původní pražce pocházející z roku 1974 vyměnit. Proto práce letos potrvají až 9 dnů, začnou v sobotu 4. července a potrvají až do neděle 12. července do nočních hodin. Metro na lince C bude během výluky jezdit v úsecích Háje – Pražského povstání a Letňany – Hlavní nádraží. Mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavní nádraží DPP zavede náhradní autobusovou dopravu XC. V úseku Pražské povstání – Hlavní nádraží bude metro opět jezdit od pondělí 13. července 2020.

Další výměnu pražců na lince C plánuje DPP na prodloužený víkend na konci letošního září, a to v úseku Pražského povstání – Kačerov. Práce potrvají 3 dny, DPP je zahájí v sobotu 26. září a ukončí v pondělí 28. září 2020 v pozdních nočních hodinách. V uvedeném úseku DPP opět zavede náhradní autobusovou dopravu XC. Kromě toho bude DPP v neděli 26. července 2020 ve stanici Ládví vyměňovat technologii zabezpečovacího zařízení. Původní technologie elektronického stavidla pochází z roku 2004 a neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v pražském metru. Proto bude v neděli 26. července 2020 přerušen provoz metra na lince C v úseku Nádraží Holešovice – Letňany a zavedena náhradní autobusová i tramvajová doprava XC. Na podzim a v příštím roce DPP zmodernizuje zabezpečovací zařízení také ve stanicích Depo Hostivař, Nádraží Holešovice a Letňany.

25. 6. 2020; TZ: DPP

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

V Praze opět narůstá počet Airbnb

Foto: IPR Praha

Novela živnostenského zákona hlavnímu městu umožní jeho regulaci.

Komplikace dopravy na Letné

Foto: TSK Praha, a.s.

Oprava tramvajové trati v ulici Milady Horákové zkomplikuje dopravu na Letné.

Praha opět získá přímé spojení s Čínou

Foto: Hainan Airlines/Letiště Praha, a.s.

Více než dvacetimilionový Peking patří mezi nejlidnatější města na celém světě. Hlavní město Čínské lidové...

U pobřeží Vltavy vznikne nová stezka

U pobřeží Vltavy vznikne nová stezka/ÚMČ Praha 8

Přírodní lokalita mezi mostem Barikádníků a Libní se změní k nepoznání. U břehu Vltavy vznikne pobřežní stezka...

reklama
reklama
reklama