Hlavní obsah

Požár hospodářské budovy na Vsetínsku ohrožoval rodinný dům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

K požáru hospodářské budovy u rodinného domu v obci Francova Lhota na Vsetínsku vyjížděli v pátek 26. června před jedenáctou hodinou dopoledne hasiči. Po téměř třech hodinách požár zdolali.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár hospodářské budovy ohrožoval sousední rodinný dům.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, oheň způsobil škodu okolo půl milionu korun. Hasiči rychlým zásahem zabránili rozšíření požáru do vnitřních prostor rodinného domu a tím uchránili další majetek minimálně za 3,5 milionů. Podle vyšetřovatele požár vznikl kvůli závadě na elektroinstalaci,“ uvedl Pavel Řezníček z HSZ Zlínského kraje.

Hlášení o požáru obdrželo operační středisko HZS před jedenáctou hodinou dopolední. K požáru ihned vyjely čtyři hasičské jednotky. Velitel zásahu potvrdil, že oheň zasáhl hospodářskou budovu o rozměrech asi 4x4 metry a rozšířil se i na část střešní konstrukce rodinného domu v těsné blízkosti.

„O uhašení se před příjezdem hasičů snažil i soused za pomoci zahradní hadice, avšak vzhledem k rozsahu požáru neúspěšně. Jednotky okamžitě natáhly hned několik útočných proudů a požár v dýchací technice do půl hodiny lokalizovaly,“ sdělil Pavel Řezníček.

Na pokyn velitele hasiči rozebrali zasažené konstrukce a pomocí termokamery vyhledali a dohasili všechna skrytá ohniska. V 13:46 hodin velitel ohlásil celkovou likvidaci požáru a jednotky se postupně vrátily zpět na základny.

Reklama

Výběr článků

Načítám