Pamatujete si na kultovní polibek z filmu Velmi nebezpečné známosti?

O filmu Velmi nebezpečné známosti by se dalo s malou nadsázkou říct, že byl lehce erotický. Což na tu dobu nebylo až tak obvyklé. Jedna z nejznámějších scén, která diváky trochu šokovala, byl polibek Sarah Michelle Gellar a Selmy Blair. Tyto dvě herečky se letos na Instagramu rozhodly, že lidem scénu připomenou.

Film byl na svou dobu lehce odvážný

V dnešní době jsme na erotické filmy zvyklí. Skoro všichni už viděli filmovou sérii Padesáti odstínů nebo 365 dnů, kde o lechtivé scény není nouze. Dalo by se však říct, že jejich předchůdce byl právě film Velmi nebezpečné známosti. Ten se natáčel v roce 1999 a na svou dobu to byl poměrně přelomový snímek. Diváci z kina odešli mírně rozčarovaní a smrt hlavního hrdiny, který na konci filmu tragicky umírá, to moc nevylepšil.

Legendární polibek

Přesto existuje jedna scéna, která se divákům do paměti vryla asi víc než smutný konec. Jedná se o část filmu, kdy se spolu políbí Sarah Michelle Gellar a Selma Blair. Tyto dvě mladé ženy dokonce dostaly ocenění MTV Mocie Award za nejlepší polibek. Tenkrát, když cenu přebíraly, opět se k sobě naklonily a diváci se zatajeným dechem čekali, zda tuto scénu zopakují. Nakonec se to nestalo, a tak obecenstvo zůstalo jen představ.

Nepřehlédněte: Erotický film 365 dní bude mít hned dvě nečekaná pokračování

Herečky letos svým fanouškům tuto scénu připomněly

Z hereček se staly kamarádky a zůstaly v kontaktu dodnes. Proto není divu, že spolu před nedávnem oslavily Selminy 48. narozeniny. Evidentně opět zavzpomínaly na staré časy, a tak se rozhodly, že svým fanouškům opět připomenou jejich slavný polibek. Na Instagramu zveřejnily fotografii, na které si opět dávají pusu, jenže protože to bylo v době koronavirové pandemie, měla Sarah přes pusu roztomilou roušku.

Jediné, co kazí celkový dojem z této fotografie je, že na ni má Selma krátké vlasy. V roce 2018 ji diagnostikovali roztroušenou sklerózu a kvůli léčbě přišla o své krásné vlasy.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu