Vsetín má náměstí Jarmily Šulákové

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Vsetín má náměstí Jarmily Šulákové. Slavnostního otevření prostoru a odhalení pamětní desky, věnované „Valašské královně matce“, se zúčastnili kromě jiných představitelé města v čele se starostou Jiřím Růžičkou, hejtman Jiří Čunek, a také zpěvaččina dcera Zuzana Pavlůsková, která na obecenstvem zaplněné piazzettě také zazpívala, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Jana Raszková.

Nápad uctít zpěvačku pojmenováním veřejného prostranství nevzešel jen od vedení města, ale také od místních obyvatel a od Obce spisovatelů. Jsme rádi, že se nám povedlo tyto výzvy vyslyšet a najít důstojný prostor k uctění památky významné vsetínské rodačky,“ řekl při této příležitosti starosta Jiří Růžička.

Cítím velké zadostiučinění a mám velkou radost, že náměstí pojmenované po mamince stojí právě v těchto místech, kde jsme dlouho společně bydlely a prožily spoustu krásných chvil. Odtud také docházela maminka do práce v nedalekém obchodu s deskami Supraphon. Toto místo má pro mě velkou symboliku. Moc všem děkuji,“ vyjádřila své pocity Zuzana Pavlůsková.

Slavnostní odpoledne, které si nenechaly ujít více než tři stovky lidí, moderoval Jan Rokyta, zahrála mimo jiné i cimbálovka Mirka Urubka. Nechyběli ani členové kultovní kapely Fleret Zdeněk Hrachový a Stanislav Bartošík, kteří společně ze Zuzanou Pavlůskovou zahráli několik písní.

Zpěvačka Jarmila Šuláková se na Vsetíně narodila a proslavila město a valašský folklor nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. Část své bohaté umělecké kariéry spojila i se zmíněnou folkrockovou kapelou Fleret, s níž nyní vystupuje její dcera Zuzana.

Jarmila Šuláková před třemi lety ve věku 87 let. Její přínos pro město připomíná i pamětní místo zřízené v prvním patře vsetínské radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x