Karel Šiktanc: O hromovém kameni

28. červen 2020

Pohádka o kameni, který otevírá všechny pokaldy světa. S Josefem Somrem, Václavem Postráneckým nebo Patricií Soukupovou. Poslouchejte do neděle 5. června 2020.

Účinkují: Václav Postránecký, Jan Maxián, Josef Somr, Patricie Soukupová, Jiří Schwarz, Jiří Štěpnička, Milena Steinmasslová, Petr Pelzer, Lenka Krupanská, Otakar Brousek ml., Tomáš Valík a Vlastimil Zavřel
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Jiří Litoš
Hudba: René Krupanský
Režie: Maria Křepelková
Natočeno: v roce 2010

Když do hromového kamene za bouře sjede blesk, od té doby otvírá všechny poklady světa. A Jonáš se rozhodl, že takovou vzácnost najde. Nejdřív hledá u moudrého dědy Matyáše. Potom se nebojí vstoupit do jeskyně Skalního pána. Pátrá i v hospodě, u hodináře a nakonec taky ve mlejně. Najde vysněný zázračný kámen?

Říká se, že kam se štěstí kloní, tam i láska lidská. A když Jonáš pozná, co je v životě největším štěstím i bohatstvím, bude pro něj už jen krůček k lásce. Než ke svému poznání ale dospěje, bude muset ujít dlouhou cestu.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio