×

Další video: „Motoristé jsou ODS revival, automobilismus je symbolem svobody. Představitelé průmyslu jsou proti Green Dealu, budu s nimi jednat. Česko musí v EU vyjednávat.“ – Filip Turek

Countdown
Zrušit
×

„Opozice nechala narůst Minářovo ego. Na životě černých záleží je rasistické heslo. Vedení Prahy bude škodit i z karantény.“ – říká Karolina Stonjeková.

Jak reagují významné osobnosti Česka na aktuální události posledních dní? Horké novinky, štiplavé glosy, zajímaví hosté. To je pořad Podtrženo, sečteno, který shrnuje ty nejdůležitější aktuality. Hostem tohoto dílu byla komentátorka Karolina Stonjeková.

Minář se snaží naštvat opoziční lídry. Jeho kritika je neoprávněná, ohrazují se

„Jak to říkala ta stará babička ve filmu Slunce, seno, jahody: ‚Už se poprali, nevíte, už se poprali?‘ Tak to je přesně tenhleten případ. A ono k tomu jednou dojít muselo, protože když si Mikuláš Minář zvykl v poslední době ukazovat tak, nebo tak – že tohle je v pořádku, a tohle není v pořádku – a všichni ho v tom podporovali, v tom, že on je tedy arbitr správnosti dění na české politické scéně, tak je přeci otázka času, než si začne všímat i té opozice. Než ji začne kritizovat. Oni se s ním scházeli, nechali jeho ego narůst do velikosti balónu. A ten balón si teď pluje a nikdo úplně neví kam.“ – domnívá se Karolina Stonjeková.

Babiš se zalekl vlastních slov o předčasných volbách. Po chvíli je vyloučil

„Na předčasných volbách v Česku je krásné to, že se o nich vždycky začíná hovořit v okamžiku, kdy skončí řádné volby. A pak se o nich v různých intervalech hovoří celé čtyři roky až do dalších voleb. Tedy to není jinak. To, že by se Andreji Babišovi hodily předčasné volby, to tak je pravda. A hodily by se i jeho koaličnímu partnerovi – sociálním demokratům, protože přece jenom Jan Hamáček se zviditelnil na událostech kolem koronaviru.“ – míní Karolina Stonjeková.

Nápis Black Lives Matter na Švandově divadle? Tolik projevů rasové nenávisti jsme nečekali, říká jeho ředitel

„Já se přiznám, že tomu moc nerozumím, respektive moc nerozumím tomu, čemu se ředitel divadla diví. Oni zveřejnění na budově divadla to nejrasističtější heslo, které v poslední době létá éterem, protože rasismus začíná všude tam, kde lidi dělíte na základě rasy. To znamená, že když vyvěsíte heslo, které říká, že záleží jenom na životě černých, úplně se vykašlete na to, že stejně tak záleží na životě bílých, žlutých, fialových a tak dále, tak to je přece rasismus. Ono se to sice tváří, že není, ale ve skutečnosti je.“ – konstatuje Karolina Stonjeková.

►Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

ODS, TOP 09 a STAN vysílají do boje o Senát Němcovou a Žantovského

„Určitě ti, kteří volají po větší spolupráci opozičních stran, tak nad tím zajásali. My, kteří máme pocit, že by bylo dobré politiku navrátit k tradičnímu dělení levice pravice, protože Babiše jako levicovou stranu může logicky porazit jenom pravice, tak jsme z těch zpráv takoví rozpačití, zmatení, smutní.“ – podotýká Karolina Stonjeková.

Celé vedení Prahy jde do karantény, náměstek primátora má covid-19

„Nejen na náměstka to sáhne, ale i na náměstí, protože primátor Hřib si v této záležitosti vyměňoval na Twitteru veselé vzkazy s Jiřím Pospíšilem. A oba tam měli několik chyb. Jejich příspěvky nedávaly úplně smysl a sloužily spíš k tomu, že se lidé při jejich čtení docela dobře pobavili. Takže Hřib napsal, že covid-19 má kolega náměstí, místo kolega náměstek. A v pražské koalici, kde už ty vztahy jsou dlouhodobě tak ‚přátelské‘ jako mezi smečkou hyen, tak i tahle záležitost vedla k eskalaci ‚hezkých‘ vztahů. Možná by se mohlo zdát, že to bude nejklidnější období, které Pražany za ty čtyři roky čeká – že budou všichni v karanténě. Ale já si myslím, že budou škodit i z karantény.“ – zdůrazňuje Karolina Stonjeková.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

Další komentáře aktuálních dní naleznete v celém díle Podtrženo, sečteno! 

mikas-minarmilion-chvilekopoziceandrej-babispredcasne-volbyanojan-hamacekcssdblack-lives-matterrasismuslevicepravicemiroslava-nemcovamichael-zantovskystantop-09odskarolina-stonjekova
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.