Pabiška má jasno! Kariéru si prodlouží v Chance lize

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Benátky nad Jizerou získaly výraznou posilu do nadcházejícího ročníku. Dres liberecké farmy oblékne Lukáš Pabiška, který v uplynulých jedenácti letech patřil k oporám Mladé Boleslavi. Hokej.cz informaci potvrdil sportovní ředitel Benátek Jan Slivka.

Šestatřicetiletý útočník byl jedním z hráčů, kteří u Bruslařů po sezoně skončili.

„Byl to velký kus života, který mi navždy zůstane v srdci. Přeji klubu hodně štěstí a ať pokračuje Vaše cesta za vytouženým titulem stejně tak skvěle, jako skvěle šlapala ta letošní sezona. Věřím, že to brzy vyjde!“ loučil se Pabiška na Instagramu.

Od té doby se jeho o budoucnosti pouze spekulovalo. Jako jedna z alternativ se nabízely právě Benátky nad Jizerou, kde ostřílený hokejista loni působil formou střídavých startů. Nyní je jeho přesun potvrzen.

Pro Pabišku jde tak trochu o návrat do organizace Liberce, která ho vychovala pro velký hokej. V A-týmu Bílých Tygrů poprvé nastoupil už jako sedmnáctiletý mladíček a během následujících let si vybojoval stabilní místo v sestavě.

Nějakou dobu strávil i na hostování v první lize, od roku 2009 je pevnou součástí Mladé Boleslavi. Pouze v ročníku 2011/12 si Pabiška krátce odskočil do Vítkovic. Celkem v extralize včetně play off odehrál 652 zápasů, v nichž zaznamenal 101 gólů a 100 nahrávek.

Zkušený útočník loni zápasové vytížení rozdělil právě mezi Mladou Boleslav a Benátky. V extralize zvládl sedmnáct zápasů, ve kterých nebodoval a v tabulce pravdy skončil na hodnotě -1. O patro níž pak nastoupil ke čtrnácti kláním s bilancí jednoho gólu a osmi asistencí.

V klubu se kromě toho potkal se svým dvojčetem Markem. Ten s Benátkami spojil téměř celou kariéru a nyní u týmu pracuje jako kustod a masér.

Liberecká farma se v loňské sezoně potřetí za sebou neprobojovala do vyřazovací části první ligy. Pabiška je prozatím jedinou posilou, jejíž příchod klub potvrdil. 

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz