Řezníček hattrickem vystřílel Teplicím jistotu záchrany, souboj nejhorších skončil remízou

Fotbalisté Teplic ve třetím kole nadstavby vyhráli 4:1 nad Zlínem a dvě kola před koncem mají jistotu udržení v nejvyšší soutěži. Stejně je na tom díky prohře Karviné v Olomouci i Zlín, který se sice v neděli na Stínadlech ujal vedení díky Tomáši Poznarovi, ale domácí po hattricku Jakuba Řezníčka a gólu Jana Shejbala skóre otočili.

Tento článek je více než rok starý.

Teplice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Teplice si díky vítězství nad Zlínem definitivně zajistili záchranu.

Fotbalisté Teplice si díky vítězství nad Zlínem definitivně zajistili záchranu. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

FK Teplice - FC Zlín 4:1

Domácí v úvodu zápasu působili nervózně a aktivněji vypadali hosté, kteří přesněji kombinovali a dokázali teplickou obranu dostávat do úzkých. Trenér Hejkal se snažil z lavičky své hráče probudit, ale v 16. minutě je skvěle přelstil Jiráček, který kolmicí do uličky našel ve středu šestnáctky Poznara, ten se dokázal výborně zorientovat a hosté vedli.

Sparta prohrála v Plzni a přišla o vítěznou sérii. Domácí před zápasem uctili památku Čišovského

Číst článek

Teplické teprve inkasovaný gól probral k životu a brzy prokázali, že mají v posledních týdnech vysokou produktivitu. První střelecký pokus Řezníčka zamířil zpoza šestnáctky mezi tyče a znamenal rychlé vyrovnání, které domácí uklidnilo. A podobný účinek mohly mít i zprávy z Olomouce, kde se souběžně hraný zápas Hanáků s Karvinou vyvíjel podle představ obou dnešních soupeřů ze Stínadel.

Oba týmy se dál hnaly za vedením, byť bez brankového efektu. Na jedné straně teplický Grigar vychytal ránu Bartošáka, na druhé Dostál výborně vytlačil pokus Jakuba Mareše. Řezníček byl také v ráži, ale dvakrát ho zastavil v šanci ofsajd, v 36. minutě zneškodnil vyběhnutím jeho velkou šanci opět Dostál.

Festival šancí pokračoval i po pauze. V 61. minutě pálil Hyčka, ale Dostál opět uspěl, jenže o čtyři minuty později již Shejbal oslavil návrat do základní sestavy brankou na 2:1. Hosté chtěli odjíždět ze severu Čech v radostné náladě, jenže jejich šance dál likvidoval dnes skvělý Grigar a především při pokusu Jawa osvědčil velké zkušenosti, později Poznar v další příležitosti pálil nad.

Jenže pak přišly další velké chvíle Řezníčka, který přidal další dva jarní góly a dovršil hattrick, který znamenal nejen třetí domácí zápas v řadě v němž daly Teplice čtyři góly, ale také se s dvanácti góly dotáhl na dvojici nejlepších střelců soutěže Guélora Kangu a Libora Kozáka ze Sparty.

Teplicím v tabulce patří dvě kola před koncem s 38 body druhé místo a odstupem jedenácti bodů na barážové příčky. Jistotu záchrany má také Zlín, který sice na třetím místě dělí od čtvrté Karviné šest bodů, ale při rovnosti bodů rozhoduje umístění v základní části a to hovoří pro Zlín.

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:1

Olomoučtí fotbalisté měli záchranu jistou už před zápasem s Karvinou, a možná proto hráli v pohodě a za vítězstvím vykročili už v první půli. Nejdřív jim ve 23. minutě pomohl vlastní gól hostujícího Santose, ve 33. minutě potom zvýšil na 2:0 z penalty Lukáš Juliš. Krátce po přestávce se domácí útočník Juliš trefil podruhé, hosté pak už jen snížili zásluhou Ondřeje Lingra.

Karvinští tak po porážce 1:3 vědí, že minimálně baráž o udržení v první lize si zahrají. V tabulce o záchranu sice ztrácejí dvě kola před koncem na Zlín šest bodů, ale i kdyby se na něj ještě dokázali dotáhnout, kvůli horšímu bodovému zisku ze základní části skončí za ním. Na přímé sestupové místo má Karviná náskok dvou bodů.

SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0

Opava už ve druhém zápase v řadě uhrála remízu 0:0 a dál zůstává na předposledním místě skupiny o sestup. Příbram má stejně jako její nedělní soupeř 25 bodů, ale vinou horšího umístění ze zíkladní části zůstává dvě kola před koncem poslední.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy, skupina o záchranu:
FK Teplice - FC Zlín 4:1 (1:1)
Branky: 21., 79. a 87. Řezníček, 65. Shejbal - 16. Poznar. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Matoušek. ŽK: Džafič (Zlín). Diváci: 2072 (limit 5000 osob na stadionu).

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:1 (2:0)
Branky: 33. z pen. a 52. Juliš, 23. vlastní Santos - 58. Lingr. Rozhodčí: Berka - Kříž, Myška. ŽK: Houska - Qose, Rundič. Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).

SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný - Marek (video). ŽK: Hošek, Hrabina, Slepička - Soldát, Polidar, Rezek, Melichar. Diváci: 1693 (limit 5000 osob na stadionu).

Takové výsledky přineslo třetí kolo ve skupině o záchranu 👀

16:28 – 28. 06. 2020

7

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme