MČR žáků a kadetů Slavkov – máme šest nových mistrů ČR

3663

ČGF – Národní mistrovství ČR žáků a kadetů, Slavkov (26. – 28.6.2020)

Kadeti
Mistrem ČR kadetů se stal  Matěj Bača z Beskydského GK (-4) před Danem Hlaváčkem z Dýšiny (-2). Třetí skončil Maxmilián Jelínek z Oaks Prague (+3).
V kategorii kadetek jednoznačně dominovala a mistryní ČR se stala Denisa Vodičková z Beskydského GK (-12). Zvítězila o 18 ran před druhou Klárou Hurtovou ze stejného klubu (+6). Třetí místo obsadila Barbora Bujáková GC Uherské Hradiště (+8).

Starší hráči
Mistrovský titul si ze Slavkova odváží Jakub Janda z Greensgate GC Dýšina (E). Druhé místo získal lepším posledním kolem Dennis Klíma z  Beroun GC (+16), třetí skončil Karel Holeček z GC Black Bridge (+16).
Mistryní ČR Starších žákyň se stala Adéla Tarantová z GC Erpet Praha (E). Druhé místo obsadila lepším posledním kolem Justýna Šafaříková z GC Hradec Králové (+13). Třetí místo obsadila Kristýna Lebová z Prague City GC (+13).

Mladší žáci
Mistrem ČR v nejmladší kategorii se stal Václav Švub z GC Svartka 1923 (-3). Druhé místo obsadil Louis Klein z Albatros GC (E). Třetí skončil Mikuláš Vojtěšek z Park GC Ostrava (+12).
Mistryní ČR mladších žákyň se stala Veronika Černá ze Sokrates GCC (+24) vítězstvím v rozehrávce nad  Sofií Borůvkovou z GK Týn nad Vltavou (+24), Třetí místo získala Kristýna Vohralíková z GC Hodkovičky (+41).

Kompletní výsledky

Mistři ČR žáků a kadetů – shora Mladší žáci, Starší žáci a Kadeti

Národní mistrovství nejmladších kategorií se uskutečnilo v moravském Slavkově. Na hřišti GC Austerlitz se o mistrovské tituly utkali zástupci tří věkových kategorií: kadetů, starších žáků a mladších žáků, rozdělených na chlapce a dívky.
Kadeti jsou hráči a hráčky ve věku 14 – 16 let (ročníky 2004 a 2005)
Starší žáci jsou hráči a hráčky ve věku 12 – 14 let (ročníky 2006 a 2007)
Mladší žáci jsou hráči a hráčky ve věku  do 12 let (ročník 2008 a mladší)
Mistrovství se účastnilo 150 hráčů a hráček, nejpočetnější kategorii tvoří 45 kadetů.

Mistrovství je tříkolové, s cutem po druhém kole. Hráči nesmí mít kedíky.
Turnaj je započítáván do Oficiálního amatérského žebříčku ČGF a Mládežnického žebříčku ČGF.

Odkazy:   GC Austerlitz   Hřiště na satelitní mapě   Stránky mistrovství