Porážela muže. Peníze na závodění ale její příbuzní "odkláněli" ze zdravotních účtů

rav rav
28. 6. 2020 18:01
Ana Beatrizová byla svého času senzací zámořských formulových závodů. Teď ale členové rodiny 35leté Brazilky doma čelí podezření z velké defraudace. Peníze získané nelegálně ze státních zdrojů měly být použity i na její závodění.
Ana Beatrizová v roce 2013.
Ana Beatrizová v roce 2013. | Foto: IncyCar Media

V roce 2008 Beatrizová dokázala jako první žena vyhrát podnik seriálu Indy Lights, který je posledním na žebříčku vedoucím do prestižního zámořského seriálu IndyCar.

Talentovaná Brazilka nenašla přemožitele na oválu Nashville Superspeedway, o rok později úspěch zopakovala na trati Iowa Speedway. Tam před ní ještě žádná žena nikdy nevyhrála. Beatrizová má na svém kontě i čtyři starty v Indy 500, do top 10 se nikdy nedostala.

V roce 2014 se pilotka, známá také pod jménem Bia Figueiredová, definitivně vrátila domů a až do loňského roku bojovala v populárním brazilském šampionátu cestovních vozů Stock Car Brasil. Právě s její účastí na závodech před domácími fanoušky souvisí nynější problémy se zákonem.

V Rio de Janeiru byli tento týden zatčeni manžel Beatrizové Fábio Souza a tchán Juracy Batista. Úřad státního návladního oba dva viní ze zpronevěry devíti milionů realů (více než 39 milionů korun) z účtů Zdravotního úřadu státu Rio de Janeiro. Část peněz, které byly převedeny na účty soukromých firem ve vlastnictví rodiny Figueiredo, měla být použita i na závodění Beatrizové ve Stock Car Brasil.

Mozkem celého podvodu měli být oba muži. Státní návladní se domnívá, že za zpronevěřené peníze se konala i svatba pilotky se Souzou v roce 2016. Sama závodnice není obviněna, protože podezřelé transakce prováděly firmy vlastněné pouze jejím manželem.

Beatrizová, která je nyní těhotná, trvá na své nevině a ve čtvrtek smazala své profily na sociálních sítích. "Nevěděla jsem nic o detailech těchto transakcí, rodinný byznys šel mimo mě. Teď se zaměřuji na své zdraví a zdraví našeho budoucího potomka," řekla listu Jornal Nacional.

 

Právě se děje

Další zprávy