Gómez po odchodu ze Stuttgartu oznámil konec kariéry

28.06.2020, 23:40
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Mario Gómez. Bývalý německý reprezentant pomohl Stuttgartu k návratu do nejvyšší soutěže, načež oznámil, že pověsí kopačky na hřebík...

Gómez je odchovancem švábského klubu, kterému v sezóně 2006/07 pomohl k zisku titulu. Další dva přidal v Bayernu Mnichov, kam k nelibosti fanoušků VfB následně zamířil.

Dres mnichovského velkoklubu oblékal Gómez čtyři roky, přičemž v sezóně 2010/11 se stal s 28 ligovými brankami králem střelců. Po odchodu ze Säbener Straße prošel urostlý kanonýr Fiorentinou a Beşiktaşem, aby se do Bundesligy vrátil v dresu Wolfsburgu.

Za koncernový celek však Gómez nastupoval jenom rok a půl, načež po nevydařeném podzimu 2017 se pověstný kruh uzavřel, když se vrátil do Stuttgartu. Ve známém prostředí na jaře v šestnácti zápasech osmkrát skóroval, ovšem v nadcházejícím ročníku VfB sestoupilo.

Gómez si proto dal poslední cíl, kterým bylo pomoci k návratu tradičního klubu mezi elitu, což se mu nakonec povedlo. Už předtím však bylo jasné, že Stuttgart po sezóně opustí a po posledním utkání s Darmstadtem, kde se stylově rozloučil gólem, oznámil konec kariéry.

"Když jsem jako mladý odcházel s cílem vyhrávat tituly, zklamal jsem hodně fanoušků VfB, vždycky proto bylo mým cílem se vrátit a ukázat, že i ve fotbale existuje romance. Podle ní to mělo skončit na místě, kde to všechno začalo," řekl po posledním zápase dojatý Gómez.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
raduinho

Milovník italských hotelů

Reagovat
Liquid

Na co narážíš ?

Reagovat
Beči

"Zázemí je fantastické, v Itálii jsem takové prostředí k dispozici neměl. V malých městech, do nichž jsme jezdili na přípravu, dokonce nebyl ani pořádný hotel. Pamatuji si, že jsme zůstávali v tříhvězdičkových hotelech. V Turecku máme komfort, ať už jedeme kamkoli, bydlíme v pětihvězdičkových hotelech. Tak proč bych měl odcházet?" ptá se.

Reagovat
Kucka

Reagovat
bayern987

Vždycky jsem ho měl radši než Mandzukice, ty dva roky u nás patřil k nejlepším na světě na svém postu.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rich

Naprostý souhlas.

Reagovat
Bastaron

Spolu s Lewou můj nejoblíbenější hroťák v Bayernu za minulé desetiletí.

Reagovat
irik

Ale rád jsem ho nikdy neměl. Horší než Mandžukić, lepší než Toni.

Reagovat
bayern987

Reagovat
irik

Mandžukić u nás byl vždycky děsivě nedoceněný .

Reagovat
Rich

Ty jsi tedy expert.

Reagovat
Rich

Legenda Stuttgartu a Bayernu. Díky němu Bayern vyhrál triple, spolu s Mandžukičem na něho byla radost koukat. Když odcházel z Bayernu, dost mě to vzalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele