Smrt syna Ivana (†66) byla pro Františka Řeháka ranou, ze které se už nedokázal vzpamatovat. Rodinná tragédie znamenala prudké zhoršení psychického stavu herce proslaveného rolí pana Lorence z komedie Na samotě u lesa. A jelikož v podstatě rezignoval na život, jeho více než devadesátiletá tělesná schránka pak už rychle chřadla.        

Ivanu Řehákovi, který šel v otcových stopách a rovněž se živil herectvím, bylo pouhých šestašedesát let, když jeho srdce dotlouklo svůj poslední úder. Dlouhé dva roky předtím zápolil s rakovinou, tenhle nerovný zápas ale nakonec prohrál. I tak ale Ivan Řehák statečně bojoval až do konce a svému tatínkovi se snažil být do poslední chvíle oporou. A nejen to.

Syn Františka Řeháka Ivan se věnoval i milované práci. I přes nemilosrdnou diagnózu stále hrál v divadle. Jeho poslední rolí byla postava hrobníka Machaly v představení Žítkovské bohyně. Rakovina nad Ivanem Řehákem ale nakonec bohužel zvítězila 25. dubna 2017. Žalem zkroušený otec František Řehák následoval svého syna na onen svět za pouhé dva měsíce a tři dny poté.

Fotogalerie
37 fotografií